Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Een vierde wil crypto verkopen bij een opbrengst van 1000 procent

2 jaar geleden gepubliceerd op 16 november, 2022

De Nederlandse bevolking is flink aan het investeren in crypto. Uit onderzoek blijkt dat de inleg dit jaar dertienmaal hoger is dan in 2018. Zo investeren de Nederlandse handelaren dit jaar zo’n 2,2 miljard euro in cyptocurrency. Het gaat voornamelijk om Bitcoin en Ethereum.

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 1,9 miljoen Nederlanders geld in cryptomunten hebben geïnvesteerd. Deze groep heeft 8 procent van zijn vrije vermogen in crypto gestoken. Dit onderzoek is gedaan door Multiscope. Zij hebben ruim vierduizend Nederlanders ondervraagd.

Mannen investeren iets meer in crypto dan vrouwen. Het gaat om 2 procent verschil, namelijk 8 procent tegen 6 procent. Een groot gedeelte van de investeerders zetten hun geld in voor de lange termijn. Ze willen niet bij het minste of geringste hun crypto verkopen en hebben dus niet een bepaald bedrag of waardestijging in gedachten.

50-plussers geven het meeste geld uit aan crypto

Uit onderzoek blijkt dat het meeste geld aan cryptomunten uitgegeven wordt door 50-plussers. Zij hebben ongeveer 1360 euro per persoon geïnvesteerd in crypto. Iets minder wordt uitgegeven in de groep 18 tot en met 34 jaar en 35 tot en met 49 jaar. Zij geven gemiddeld 1140 euro uit aan crypto. In 2018 werd er gemiddeld 200 euro geïnvesteerd in crypto kopen per persoon.

De 50-plusser geeft dan wel het meeste geld uit aan crypto, maar zijn al blij met drie keer hun inleg. Bij jongeren ligt dit een stuk hoger, namelijk als hun inleg 1971 procent meer waard is geworden. Anderen zijn weer blij met 1000 procent verhoging. Wel is het zo dat de meeste handelaren in crypto hun munten zo lang mogelijk zelf in bezit willen houden, het gaat hier om drie van de vier handelaren.

Schok in de cryptowereld

Afgelopen week barstte er een bom in cryptoland. Dit heeft alles te maken met de problemen die de crypto exchange partij FTX heeft. Het heeft zelfs uitstel van betaling aangevraagd en het bedrijf van Sam Bankman-Frieds begon enorm te wankelen door de waardedaling van de eigen munt. Dit is de FTT die wordt uitgegeven bij FTX. Inmiddels is het bedrijf zelfs failliet. Er wordt geschat dat klanten van FTX in totaal zo’n miljard dollar kwijt zijn.

De grootste crypto exchange Binance was eerst nog voornemens om FTX over te nemen, alleen zag hier toch vanaf. Dit kwam doordat uit onderzoek bleek dat FTX de financiële zaken en reserves niet op orde had. Binance heeft niet alleen de overname niet door laten gaan, maar ook de FTX-tokens (FTT) verkocht. Hierdoor werden de problemen van FTX alleen maar groter en is het nu op een faillissement uitgelopen.

Het positieve aan dit verhaal is dat andere exchange bedrijven met goede berichten naar buiten komen over hun reserves en sommige maken deze zelfs openbaar. Door dit drama wordt de cryptomarkt in ieder geval een stuk transparanter. Dit alles om het vertrouwen van de klanten te behouden en herstellen.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!