Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Ethereum hard fork komt eraan

3 jaar geleden gepubliceerd op 04 augustus, 2021

Ethereum heeft zich door de jaren heen weten neer te zetten als een buitengewoon belangrijk en populair cryptocurrency platform. Begin augustus zal het netwerk van Ethereum een zogeheten hard fork ondergaan. Dit is een soort grote upgrade van het netwerk waarin verschillende verbeteringen zullen worden meegenomen. De hard fork in kwestie wordt ‘London’ genoemd en zal naar alle waarschijnlijkheid tussen 15.00 en 19.00 uur op 4 augustus 2021 gelanceerd worden. Dit kan echter niet met volle zekerheid worden gesteld.

Dit bevat de update

In de London hard fork worden verschillende verbeteringen meegenomen. Het meest interessant is voor velen EIP-1559, welke een nieuw prijsmechanisme omtrent transactiekosten inhoudt. De afgelopen periode zijn de kosten binnen het netwerk namelijk aardig gestegen. Dit kwam onder meer door de onverwacht hoge vraag naar Ether. De verwachting is dat de update ervoor zal zorgen dat de prijs van gas statisch wordt, in plaats van dynamisch. Dit zorgt voor meer voorspelbaarheid als het gaat om transactiekosten en het zou moeten voorkomen dat je meer kosten betaalt dan dat je positie waard is. Dit zal echter wel gevolgen hebben voor miners, nu zij geen inkomen meer zullen krijgen uit transactiekosten.

Een andere spraakmakende update betreft EIP-3554. Deze zal inhouden dat de zogeheten ‘difficulty time bomb’ zal worden vertraagd. Er werd namelijk veel geklaagd over het feit dat de moeilijkheidsgraad voor het maken van ETH te snel steeg, waardoor men te snel zou moeten overstappen naar ETH2.

Wat is een EIP?

Hierboven las je al even iets over EIP-1559 en EIP-3554. Maar wat betekent EIP eigenlijk? Meevallertje: het klinkt lastiger dan het is. EIP staat voor Ethereum Improvement Proposals. Je kan het zien als een specifieke update die zal worden uitgevoerd binnen de grenzen van een hard fork. Binnen de London hard fork zullen er vijf updates worden doorgevoerd. Deze hebben allemaal een eigen EIP-benaming. Het gaat om EIP-1559, EIP-3198, EIP-3529, EIP-3541 en EIP-3554.

Wat betekent dit voor de koers van Ethereum?

Voorop gesteld: niemand kan de markt voorspellen. Feit is in ieder geval dat bij de laatste update een all time high werd bereikt. Maar hoe groot is de kans dat Ethereum wederom recordhoogtes neerzet? Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de koers van Ethereum in aanloop naar de London hard fork al flink is gestegen. De koers staat hoog, maar daarmee ook op spanning. De hoge koershoogtes komen overigens niet alleen door de hard fork. Bij andere cryptocurrencies in de DeFi-markt is immers ook enige prijsactie te zien, denk aan Aave en Uniswap. Mochten beleggers positief blijven en zitten overige omstandigheden mee, dan is de kans aanwezig dat de koers op mooie hoogtes zal stabiliseren. Het blijft echter koffiedik kijken, helemaal nu de crypto valuta markt in de zomermaanden minder populair blijkt.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!