Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Ethereum Merge: alles wat je moet weten

2 jaar geleden gepubliceerd op 07 september, 2022

De Ethereum Merge is een langverwachte update. Het wordt steeds meer helder wanneer de Merge echt plaats gaat vinden. De Ethereum Foundation bevestigde onlangs dat er op 6 september van start zal worden gegaan met de update op het mainnet. Wat is de merge precies? En waarom is de Ethereum merge van belang? Lees snel verder om antwoord te vinden op jouw vragen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is de Ethereum Merge?

Op dit moment het Mainnet van Ethereum nog op Proof-of-Work (PoW). De Beacon Chain, die op Proof-of-Stake (PoS) draait, is los van het bestaande netwerk gelanceerd. Het is al mogelijk om ETH te staken maar je kunt nog niet handelen in cryptomunten of crypto kopen, die zijn gestaked. Na de merge komen de twee systemen samen. Vanaf dit moment neemt de Beacon Chain het werk van het huidige netwerk over. Verloopt de Merge succesvol? Dan is het niet langer mogelijk om ETH Ethereum te minen met Proof-of-Work hardware.

Er zitten diverse voordelen aan de overstap naar PoS. Zo is er na de merge een stuk minder energie nodig om consensus te bereiken op decentrale wijze. Het netwerk zal er na de merge dan ook fundamenteel anders uitzien. In plaats van miners, die zeer veel stroom verbruiken om transacties te verwerken, zullen stakers de transacties verwerken. Hierdoor wordt het netwerk 99% efficiënter wordt ten opzichte van de huidige situatie.

Ethereum merge: wanneer?

Het samensmelten van de twee blockchains bestaat uit twee fases. Op 6 september wordt de Bellatrix update geïmplementeerd op het nieuwe netwerk, de Beacon Chain. Vanaf dit moment wordt het hele proces voor de merge in werking gezet. Tussen 10 en 20 september wordt het oude netwerk officieel samengevoegd met het nieuwe netwerk. Wanneer dit precies plaatsvindt, hangt af van hoe snel miners ETH minen in de komende weken. Het oude netwerk wordt uitgeschakeld wanneer de totale moeilijkheidsgraad (total difficulty) om te minen het niveau van 58.750.000.000.000.000.000.000 bereikt. Dit is de som van alle difficulty waarden van alle transactieblokken die aan het laatste blok vooraf zijn gegaan.

Naar schatting vindt de merge plaats op 15 september om half 10 ’s ochtends.

Stappen na de merge

De merge biedt geen oplossing voor andere problemen waar de Ethereum blockchain mee te maken heeft, zoals hoge gasfees. Vitalik Buterin, de ontwikkelaar van Ethereum, laat dan ook weten dat er nog veel meer in het verschiet ligt. Na een succesvolle merge zal Ethereum verdere upgrades ondergaan: de surge, verge, purge en splurge. Waar Bitcoin-aanhangers Bitcoin als 80% voltooid zien, geloven de meeste Ethereum-aanhangers dat Ethereum slechts voor 40% voltooid is. Na de merge zal Ethereum nog maar voor ongeveer 55% voltooid zijn, volgens Buterin. De volgende stappen vormen dan ook essentiële onderdelen van de schaalvergroting en evolutie van Ethereum.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!