Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Europees parlement wil limiet op crypto

1 jaar geleden gepubliceerd op 05 april, 2023

Het wetsvoorstel om limieten op crypto transacties in te stellen is onlangs goedgekeurd. Het Europees parlement wil strengere regels instellen omtrent de transacties in cryptocurrencies. Eerder had het Parlement al bekend gemaakt om crypto-wallets in eigen beheer niet volledig te gaan verbieden.

Limieten op crypto transacties moet witwassen tegengaan

Het Europees Parlement maakte in 2021 al bekend om een nieuw regelgevend overheidslichaam op te richten. De Anti-Money Laundering Authority (AMLA) moet voorkomen dat criminelen niet meer hun ding kunnen doen en dus geld kunnen witwassen.

De oprichting van het AMLA is al goedgekeurd. Twee belangrijke commissies binnen het Europees Parlement hebben al bepaald om via AMLA een limiet in te stellen van duizend euro op crypto-transacties.

Het Europees Parlement wil niet op alle transacties een limiet zetten. Het gaat om alleen anonieme transacties, waarbij wallet-adressen betrokken zijn die niet van gereguleerde financiële instituten zijn; self-hosted wallets dus.

Europees parlement wil controle

Wanneer iemand een account gebruikt bij een gereguleerd cryptobedrijf, dan is er geen maximum op crypto-transacties. Dat komt omdat je bij deze bedrijven je vooraf moet legitimeren. Zo heeft de overheid inzage wie welke transacties uitvoert.

De Europese Unie is geen voorstander van anonimiteit binnen de wereld van crypto. Het blijkt dat er al eerder een wetsvoorstel was ingediend om een algeheel verbod op privacy coins als Monero (XMR), Zcash (ZEC) en Dash (DASH) op te leggen.

Ook heeft de Nederlandse Financiële Inlichtingen en Opsporingsdienst (FOID) een bekende programmeur opgepakt. Hij was één van de ontwikkelaars van de cryptomixer Tornado Cash. De arrestatie sloeg nergens op volgens vele binnen de cryptowereld, het schijnt dat hij niets fout heeft gedaan. De programmeur zit overigens nog steeds vast.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!