Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Europese Unie geeft inzicht in nieuwe Cryptowet MiCA

12 maanden geleden gepubliceerd op 14 juni, 2023

Al eerder schreven we over de nieuwe cryptowetgeving die de Europese Unie heeft goedgekeurd. Die wetgeving, ook wel de MiCA wet genoemd, maakt de regels over crypto licenties een stuk duidelijker. De EU heeft nu inzicht gegeven in de nieuwe wet.

252 pagina's

De wet bevat maar liefst 252 pagina’s en is inmiddels beschikbaar in 66 talen. Er staan drie onderwerpen voorop: het verbieden van grondstoffen en producten die te maken hebben met ontbossing en twee andere onderwerpen die te maken hebben met crypto. En op die twee gaan we wat dieper in.

De MiCA wet gaat ervoor zorgen dat transacties in de crypto-industrie beter gemonitord kunnen worden. Ook worden gebruikers van blockchains verplicht om transacties aan te geven bij de overheid, dus bij een belastingaangifte. De wet is er voornamelijk gekomen om terrorisme te bestrijden en witwassen te voorkomen.

Ook over Stablecoins wordt geschreven

Opvallend is dat de wet ook uitgebreid ingaat op Stablecoins, ook wel activagerelateerde tokens genoemd. Aandelen op blockchains vallen hier bijvoorbeeld onder. Deze tokens moeten altijd de onderliggende waarde dekken van de Europese Unie.

Met de komst van de wet moet alles een stuk duidelijker worden. De Europese Unie heeft met deze wet ook een officieel beleid voor de crypto-industrie, iets waar het in Amerika bijvoorbeeld nog aan ontbreekt. Daar willen ze vooral duidelijkheid. Gelukkig hebben we dat hier in de Europese Unie wel.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (5)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!