Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Financiële tegenvaller PSV door Bitcoin

1 jaar geleden gepubliceerd op 24 april, 2023

De Nederlandse voetbalclub PSV heeft aan het begin van het seizoen 2021/2022 een sponsorcontract afgesloten in Bitcoins. Nu moet de club uit Eindhoven op de blaren zitten aangezien de koers van de Bitcoin flink gedaald is.

PSV ging een contract aan met het Veghels cryptobedrijf Anycoin Direct. Het contract werd afgesloten in Bitcoins, wat inhoudt dat het sponsorgeld in Bitcoins wordt uitbetaald. Ook was het logo van Anycoin Direct te zien op verschillende plekken in het Philips Stadion. Oorspronkelijk waren de cryptomunten ongeveer 400.000 euro waard.

Bitcoin blijkt 57 procent minder waard

Zoals bekend hield de koers van de Bitcoin geen stand. Hij daalde zelfs enorm. Het contract dat PSV had afgesloten was ineens een stuk minder voordelig. Het contract bleek 57 procent minder waard te zijn. Er stond nog maar 169.000 euro aan het einde van het boekjaar 2021/2022 op de balans van de club in Eindhoven.

Bram Ceelen, financieel directeur van Anycoin Direct, wil niet uitwijken over de waarde van de Bitcoins aan het begin van het afsluiten van het contract. “Dit is vertrouwelijke informatie, maar de koers van Bitcoin is dat niet”, aldus Ceelen.

Als we kijken naar die koers in de periode van 17 augustus 2021, wanneer het contract werd ondertekend, tot 30 juni 2022, dan zien we een daling van 57 procent.

Er zit overigens een clausule in het contract opgenomen. Daarin staat dat als de Bitcoin flink in waarde daalt, dat er dan een vergoeding is voor de kostprijs van de reclame-uitingen. Maar om die clausule te activeren moet de Bitcoin nog meer dalen. Deze clausule was dus niet van toepassing volgens Ceelen.

Twee contractjaren

De club uit Eindhoven heeft voor twee jaar de vergoeding in Bitcoins vastgelegd. Na deze twee jaar wordt alles weer normaal in cash uitbetaald. De Bitcoin is inmiddels weer aan het stijgen. Kijken we naar de huidige waarde dan zijn de cryptomunten nog maar 33 procent minder waard.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!