Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Genesis bereidt zich voor op faillissement

1 jaar geleden gepubliceerd op 23 januari, 2023

Genesis Global Capital, een crypto-investeerder, is zich aan het voorbereiden op een faillissement. Er worden gesprekken gevoerd met verschillende schuldeisers, dit meldt persbureau Bloomberg.

Op dit moment kampt Genesis met meerdere problemen. Het Nederlandse bedrijf Bitvavo weet niet of klanttegoeden terugbetaald kunnen worden. Het gaat om tientallen miljoenen euro’s. Genesis is een dochterbedrijf van Digital Currency Group.

De cryptowereld verkeert sinds vorig jaar in zwaar weer. Hier heeft Genesis, net zoals vele andere crypto-platforms, veel last van en heeft betalingsproblemen. Vanwege het debacle van FTX konden klanten geen geld meer opnemen bij de crypto-investeerder.

Genesis heeft al in meerdere gesprekken met schuldeisers aangegeven dat ze geld nodig hebben, anders gaat het bedrijf failliet. Iedereen was dus al gewaarschuwd. Helaas hebben ze tot nu toe nog geen investering van derde ontvangen.

Bitvavo

Eerder maakte Bitvavo bekend dat ze klanttegoeden bij Genesis hadden gestald, maar hier niet aan konden komen omdat de investeerder in financiële problemen verkeert. Het gaat om 280 miljoen euro. Deze klanttegoeden zijn van klanten die hun geld uitlenen om rendement te behalen. Genesis heeft aangegeven om zeventig procent terug te betalen. Of ze ook het resterende bedrag gaan terugbetalen is nog niet zeker.

Bitvavo meldt op haar eigen website dat klanten hier niets van gaan merken omdat ze garant staan voor alle uitstaande bedragen. Ook loopt er een faillissementsprocedure. In een bericht op de website van Bitvavo melden ze dat er nog bezittingen voorhanden zijn, dit gaat het geld niet direct in gevaar brengen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!