Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Grote crypto wallet hack: miljoenen aan crypto weg

12 maanden geleden gepubliceerd op 06 juni, 2023

De afgelopen dagen was de cryptowereld in de ban van een aantal Bitcoin en crypto wallets hacks. Het ging dan specifiek om de Bitcoin en crypto wallets van Atomic Wallet. Het team achter de schermen van Atomic Wallet liet weten dat er maar weinig getroffen gebruikers zijn, want het percentage is zeer klein.

Toch een miljoenenschade

Hoewel het percentage van getroffen gebruikers misschien laag mag zijn, de hack zorgt wel voor een miljoenenschade. Er zou voor meer dan 35 miljoen dollar aan crypto gestolen zijn uit de getroffen wallets. De grootste buit was 3,5 miljoen dollar, oftewel 1.897 Ethereum. Een enorme diefstal.

De vijf grootste verliezen zijn goed voor 17 miljoen dollar, wat dus uitwijst dat er geen hoge aantallen met wallets getroffen zijn. Minder dan 1% van de maandelijkse actieve gebruikers is getroffen.
Toch vinden veel gebruiker dat het percentage niets uitmaakt, omdat de hackers zich alleen focussen op wallets met veel crypto. Dat blijkt wel uit deze hack. Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de hack.

Ripple advocaat ook slachtoffer van hack

Het blijft niet alleen bij een wallet hack, ook op twitter lijkt er het een en ander aan de hand. Zo werd het account van Ripple advocaat Jon Deaton gehackt. Eerder al werd het Twitter-account van Peter Schiff – een Bitcoin criticus – overgenomen om een neppe crypto te promoten. Daarna was Arthur Madrid aan de beurt, de CEO van The Sandbox. Ook zijn account werd gehackt om een neppe airdrop te posten.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (5)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!