Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Het verschil tussen een hot en cold wallet

2 jaar geleden gepubliceerd op 31 januari, 2022

Cryptocurrency kopen en verhandelen is populairder dan ooit. Met behulp van cryptomunten kan je op een relatief eenvoudige manier extra inkomen generen. Je kan je cryptomunten bewaren in een cold wallet of in een hot wallet. Ben je benieuwd wat de verschillen tussen deze twee wallets zijn? Lees dan vooral verder in dit blog en laat je informeren.

Hot wallet

Een hot wallet is de meest gebruikte soort wallet voor het bewaren en het handelen in cryptomunten. Een hot wallet is aangesloten op het internet. Je kan met een hot wallet eenvoudig en snel cryptomunten versturen en ontvangen. Je kan met een hot wallet cryptocurrency ruilen, opnemen en storten.

Voordelen

Een hot wallet heeft meerdere voordelen. Zo kan je gratis gebruik maken van een hot wallet. Een ander groot voordeel van de hot wallet is dat je gemakkelijk en snel bij je cryptocurrency kan komen. Het is wel belangrijk om je hot wallet goed te laten beveiligen. Het beste is om gebruik te maken van een dubbele beveiliging.
Een ander voordeel is dat een hot wallet iedere cryptocurrency kan ondersteunen.

Cold wallet

Een cold wallet is in tegenstelling tot een hot wallet niet aangesloten op het internet. Je gebruikt een cold wallet dus fysiek. Ook een cold wallet kan je gebruiken voor je cryptomunten. Je kan op een cold wallet echter niet alle soorten cryptovaluta opslaan. Een cold wallet komt in de vorm van een soort harde schijf. Je kan je cold wallet zo zelf bewaren en wanneer je gebruik wil maken van je cold wallet kan je de wallet aansluiten op je computer.

Voordelen

Het voornaamste voordeel van een cold wallet is dat het een stuk veiliger is dan een hot wallet, omdat een cold wallet niet is aangesloten op het internet. Geen enkele hacker kan jouw currency stelen wanneer je je wallet loskoppelt. Zolang je je cold wallet bewaard op een veilige plek kan er weinig mis gaan. Een cold wallet is zeer geschikt om te gebruiken als je vele cryptomunten hebt.

Verschil in beveiliging

Het verschil in beveiliging tussen de hot wallet en de cold wallet zit hem in het verschil van een fysieke wallet en een wallet op het internet. Een cold wallet kan je zelf beveiligen door de wallet goed te bewaren. Als je je cold wallet overal wil kunnen gebruiken en dus altijd met je meeneemt is er natuurlijk wel weer de kans op diefstal. Het is dus aan jou om je cold wallet veilig te houden.

Een hot wallet kan je wel zelf online beveiligen maar je bent nooit volledig beschermt tegen hackers. Vooral als je veel munten hebt kan het gevaarlijk zijn deze online te bewaren. Een hot wallet brengt dus meer risico met zich mee.

Welke wallet moet ik kiezen?

Welke wallet het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van hoeveel cryptomunten je in bezit hebt. Heb je veel cryptomunten? Dan is het het veiligste om je munten fysiek te bewaren in een cold wallet. Heb je weinig munten? Dan kan je beter je munten online bewaren in een hot wallet. Het aanschaffen van een cold wallet kost namelijk ook geld, dus dat moet de investering wel waard zijn. Ook is een hot wallet makkelijker in gebruik.

Als je veel munten hebt is het ook een goed idee om gebruik te maken van zowel een cold wallet als een hot wallet. Je kan grote hoeveelheden opslaan op je cold wallet. Je cold wallet kan je het beste bewaren in een kluis. Als je nog steeds graag je cryptomunten eenvoudig wil kunnen verhandelen kan je een klein deel van je munten in je hot wallet bewaren. Je kan zo gemakkelijk munten verhandelen en je kan je cold wallet veilig in je kluis houden.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!