Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Hoe populair is cryptovaluta in Afrika?

3 jaar geleden gepubliceerd op 02 december, 2021

Cryptovaluta heeft inmiddels de Westerse wereldvolledig overgenomen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel Bitcoin, terwijl in sommige landen je al zelfs met crypto als valuta kunt betalen. Langzaam maar zeker zien steeds meer mensen de potentie in van cryptovaluta en hun respectieve blockchaintechnologie. Maar hoe zit het op andere plekken in de wereld? Om wat specifieker te zijn, hoe populair is cryptovaluta in Afrika?

Ons beeld van Afrika is immers een continent waar technologie nog niet zo’n grote rol speelt als bij ons. Daarom vertellen we in dit artikel welke cryptovaluta het meeste gekocht en verkocht worden, waarom Afrikanen cryptocurrency kopen en hoe het zich verhoudt tot andere continenten.

Welke cryptomunten worden het meest gekocht en verkocht?

Qua populaire cryptovaluta verschilt Afrika nog niet zo veel met de rest van de wereld. Ook hier is Bitcoin namelijk veruit de meest populaire munt. En dat is ook met goede reden. Deze munt is namelijk makkelijker te krijgen vergeleken met andere altcoins.

Andere cryptovaluta die Afrikanen veel kopen en verkopen, zijn Ethereum, Binance, Solano en Cardano. Over het algemeen kopen en verkopen Afrikanen de populaire munten, maar dat zal waarschijnlijk met de tijd veranderen zodra er steeds meer kennis gedeeld wordt op de Afrikaanse cryptomarkt.

Waarom Afrikanen investeren in crypto

Er zijn verschillende redenen waarom Afrikanen investeren en handelen in crypto. Het merendeel heeft te maken met familieomstandigheden. Bijvoorbeeld een crypto erfenis die iemand achter kan laten, maar denk ook aan het sparen voor een studie van iemand. Afrikanen denken hiermee dus aan de lange termijn.

Een andere reden is dat Afrikanen hun eigen valuta minder vertrouwen. Veel Afrikaanse valuta zijn namelijk erg instabiel en hebben hun waarde verloren, terwijl dit met de meeste cryptovaluta niet zo is. Dit maakt crypto aantrekkelijk voor veel Afrikanen.

Afrika ten opzichte van andere continenten

Ten opzichte van andere continenten zijn de meeste overheden in Afrika erg tegen crypto. Dit komt doordat de regeringen niet blij zijn als hun burgers minder afhankelijk zijn van hun eigen valuta.

Daarnaast gebruikt maar 43% van de Afrikanen een bank door de vele infrastructuurproblemen die het continent kent. Crypto wordt door vele experts daarom gezien als een oplossing van dit probleem, waardoor Afrika straks misschien wel het continent wordt met de meeste crypto investeerders. Door de langzame introductie van het bankensysteem aan de gehele Afrikaanse bevolking, zal cryptovaluta een gigantische inhaalslag maken en op deze manier de markt domineren. Afrikanen hoeven immers nooit meer afhankelijk te zijn van het monetaire beleid van discutabele overheden, en kunnen straks simpelweg met hun mobiel transacties overmaken naar elkaar.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!