Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Indonesië lanceert binnenkort nationale crypto exchange

2 maanden geleden gepubliceerd op 08 februari, 2023

Indonesië wil in juni dit jaar een nationale crypto exchange lanceren. Dat heeft minister Zulkifli Hasan gezegd. De Indonesische minister van handel maakte de datum bekend tijdens de opening van de Crypto Literacy Month in de hoofdstad van Indonesië, Jakarta. Het nieuwe crypto-platform zou eigenlijk al in december van vorig jaar gelanceerd worden, maar dit was te snel.

Vijf bedrijven

Welke bedrijven onderdeel gaan worden van het platform wordt op dit moment onderzocht. De minister geeft aan dat er vijf beursplatformen bij de nationale toezichthouder zijn geregistreerd. Het kan zijn dat ze allemaal worden toegelaten op de Indonesische cryptomarkt zegt Zulkifli.

Clearinghouse

Het ministerie van handel vindt het belangrijk om overboekingen goed te laten verlopen. Daarom gaat het beursplatform van het ministerie straks dienen als een clearinghouse en beheerpartij voor de cryptomarkt in het land. Het platform wil dat het clearinghouse als tussenpersoon fungeert tussen koper en verkoper. Zij zorgen voor onder andere de soepele transacties.

Daarnaast vervult het clearinghouse de rol van beheerder en heeft het een controlerende functie. FTX-achtige taferelen worden daarmee voorkomen. Dit moet ten goede komen aan de betrouwbaarheid binnen de wereld van crypto.

Wetgeving

Het oorspronkelijke idee was om in december 2022 live te gaan, maar Zulkifli heeft geen haast met het nationale beursplatform. Hij wil er zeker van zijn dat alles straks gereed is, anders wordt het een rommeltje zegt de minister. De uitgestelde datum heeft ook te maken met de wetgeving. Het toezicht is nu nog geregeld binnen de macht van de Commodity Futures Trading Regulatory Agency, ook wel Bappebti genoemd.

Op korte termijn gaat die macht verschuiven naar de Financial Services Authority. Na de verschuiving wordt de crypto exchange in Indonesië gelanceerd.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)