Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Jongeren kiezen massaal voor crypto

1 maand geleden gepubliceerd op 03 mei, 2023

Crypto is populair onder jongeren. Dat blijkt uit onderzoek naar de populariteit van crypto in dichtbevolkte landen. Hieruit blijkt dat 46 procent van de Millennials, mensen die geboren zijn tussen 1980 en 1999, in het bezit zijn van cryptomunten.

Tussen juli 2022 en januari 2023 deden 255.000 deelnemers uit 26 landen mee aan het onderzoek wat gedaan is door crypto-beurs Bitget. Deze mensen wonen vooral in de Verenigde Staten, China, Japan, Duitsland, Indonesië en Nigeria.

Crypto is populair bij jongeren

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat 25 procent van Generatie X, mensen die geboren zijn tussen 1961 en 1980, cryptomunten bezit. Generatie Z, 1997-2012, heeft 21 procent en acht procent van de babyboomers, 1945 en 1960, is eigenaar van crypto.

Daarnaast zien we dat eigenaren van crypto regulering meenemen in hun politieke beslissingen. Opvallend is dat 36 procent van Generatie Z, 27 procent van de Millennials, zes procent van Generatie X en vier procent van de babyboomers aangeven dat cryptoregulering een belangrijke factor is bij het kiezen van politieke kandidaten.

“Naarmate het volgende decennium nadert, kunnen demografische verschuivingen leiden tot een aanzienlijke verandering in de richting van een grotere acceptatie van cryptocurrencies. Dit komt doordat een groot deel van de jongere generaties een sterke interesse in crypto blijft tonen, ondanks de afnemende bevolkingsgroei”, aldus Bitget.

Eerder zagen we al dat vijftig procent van Generatie Z en Millennials crypto willen opnemen in hun pensioenfondsen. Ook bleek dat 43 procent en 47 procent van Generatie Z en Millennials al beleggen in cryptomunten buiten hun pensioenregelingen.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)