Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Jongeren kiezen massaal voor crypto

12 maanden geleden gepubliceerd op 03 mei, 2023

Crypto is populair onder jongeren. Dat blijkt uit onderzoek naar de populariteit van crypto in dichtbevolkte landen. Hieruit blijkt dat 46 procent van de Millennials, mensen die geboren zijn tussen 1980 en 1999, in het bezit zijn van cryptomunten.

Tussen juli 2022 en januari 2023 deden 255.000 deelnemers uit 26 landen mee aan het onderzoek wat gedaan is door crypto-beurs Bitget. Deze mensen wonen vooral in de Verenigde Staten, China, Japan, Duitsland, Indonesië en Nigeria.

Crypto is populair bij jongeren

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat 25 procent van Generatie X, mensen die geboren zijn tussen 1961 en 1980, cryptomunten bezit. Generatie Z, 1997-2012, heeft 21 procent en acht procent van de babyboomers, 1945 en 1960, is eigenaar van crypto.

Daarnaast zien we dat eigenaren van crypto regulering meenemen in hun politieke beslissingen. Opvallend is dat 36 procent van Generatie Z, 27 procent van de Millennials, zes procent van Generatie X en vier procent van de babyboomers aangeven dat cryptoregulering een belangrijke factor is bij het kiezen van politieke kandidaten.

“Naarmate het volgende decennium nadert, kunnen demografische verschuivingen leiden tot een aanzienlijke verandering in de richting van een grotere acceptatie van cryptocurrencies. Dit komt doordat een groot deel van de jongere generaties een sterke interesse in crypto blijft tonen, ondanks de afnemende bevolkingsgroei”, aldus Bitget.

Eerder zagen we al dat vijftig procent van Generatie Z en Millennials crypto willen opnemen in hun pensioenfondsen. Ook bleek dat 43 procent en 47 procent van Generatie Z en Millennials al beleggen in cryptomunten buiten hun pensioenregelingen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!