Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

JPMorgan lovend over Bitcoin

2 maanden geleden gepubliceerd op 18 april, 2023

JPMorgan, een grote Amerikaanse bank, is lovend over Bitcoin (BTC). Uit een nieuw rapport blijkt dat de bank het helemaal ziet zitten in Bitcoin en de cryptosector in het algemeen.

Bankencrisis is een overwinning voor de crypto

De Amerikaanse bankencrisis is een overwinning voor de cryptowereld vindt JPMorgan. Volgens de bank heeft het financiële systeem laten zien niet zo onverwoestbaar te zijn als men in eerste instantie dacht. Na de ondergang van Silvergate en Silicon Valley Bank blijkt de Bitcoin gewoon stabiel te blijven. “De Amerikaanse bankencrisis en de significante verschuiving van kapitaal van banken naar geldmarkten wordt door crypto-voorstanders als een overwinning voor het crypto ecosysteem gezien”, aldus JPMorgan.

De bank is ook positief over de toekomst, JPMorgan verwijst naar de aanstaande Bitcoin-halving die in april 2024 gaat plaatsvinden. Tijdens een halving stijgen de koersen altijd. Eens in de vier jaar worden de beloningen voor miners onder de loep genomen.

Twee gezichten bij JPMorgan

Toch is niet iedereen bij JPMorgan positief over Bitcoin en de cryptosector. Jamie Dimon, de CEO van de bank denkt er anders over. Hij noemde de Bitcoin eerder een ‘gehypte fraude’ en een ‘gedecentraliseerde ponzi’.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)