Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Koersen Bitcoin en crypto schieten omhoog door nieuws uit China

1 jaar geleden gepubliceerd op 20 februari, 2023

De koersen van Bitcoin en crypto zijn uit het niets gestegen. Dat komt zeer waarschijnlijk door nieuws uit China. Het handelen in crypto wordt daar namelijk per 1 juni weer legaal. Dit heeft Paul Chan, de minister van Financiën van Hong Kong bekend gemaakt.

Hij zei dat onder andere de stad Hong Kong van plan is een Aziatische crypto-hub te worden met een robuust regelgevingskader. Heel China gaat open om weer te kunnen handelen in crypto. Dit betekent dat de deur opengaat voor miljarden aan investeringen in cryptocurrency.

Hong Kong legaliseert handelen in crypto

De uitvoerende, wetgevende en rechterlijke bevoegdheden zijn grotendeels overgedragen aan de nationale regering. Hong Kong en Macau zijn door de regering als twee speciale zones bestempeld in China. De nationale wetgeving is over het algemeen niet van toepassing in deze twee zones. Hierdoor heeft de lokale overheid het besluit genomen om vanaf 1 juni 2023 het kopen- en verkopen van crypto legaal te maken voor alle inwoners van China.

Interactive Brokers

Het eerste bedrijf heeft zich inmiddels gemeld. Het gaat om Interactive Brokers. Dit bedrijf met een marktkapitalisatie van 36 miljard dollar, heeft de opening van de cryptohandel in Hong Kong bekend gemaakt. In een persbericht laten zij weten dat het nieuwe product professionele beleggers van Interactive Brokers Hong Kong in staat stelt om Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) te verhandelen.

Om in aanmerking te komen moeten de klanten van Interactive Brokers erg vermogend zijn. Ze moeten minimaal 950 duizend euro aan beleggingen hebben. Fondsen of instituties die willen beleggen kunnen dat doen vanaf 4,75 miljoen euro.

“De vraag van investeerders naar digitale activa blijft groeien in Hong Kong en de rest van de wereld. We zijn verheugd om cryptocurrency te introduceren om de handelsdoelstellingen van klanten in deze belangrijke markt aan te pakken. In aanmerking komende klanten gaan profiteren van onze lage kosten en de mogelijkheid om crypto te verhandelen naast vele andere wereldwijde producten vanaf één enkel verenigd platform”, zegt Hoofd van APAC bij Interactive Brokers, David Friedland.

Begin van koersstijgingen van Bitcoin?

Hong Kong is één van de belangrijkste financiële centra ter wereld. Op dit moment staan ze op een vierde plaats. In Azië staan ze op een tweede plek, aangezien Singapore Hong Kong heeft verdrongen. Het is goed nieuws dat China dit jaar weer mee gaat doen in de cryptowereld. Is dit dan het begin van de koersstijgingen van de Bitcoin?

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!