Komt de veelbesproken crypto-wetgeving er ook in Europa?
De kan is groot dat er binnenkort een hoop gaat veranderen in de cryptowereld. Dat heeft alles te maken met een nieuwe wet die er hoogstwaarschijnlijk gaat komen. In Amerika wordt er al volop over gesproken. De cryptowet waar we het over hebben wordt de eerste cryptowet in de Verenigde Staten. Je kunt je wel voorstellen dat er veel over gepraat wordt. Hoe groot is de kans dat Europa ook mee gaat in deze wetgeving? En wat is daar de impact van?
Doel van wetgeving is controleren en beperken
Het hoofddoel van een wetgeving, of dat nou crypto-gerelateerd is of niet, is het controleren van en beperkingen leggen op bepaalde onderwerpen. Leg je wetgeving en de cryptowereld naast elkaar, zie je eigenlijk dat die twee niet verder bij elkaar vandaan kunnen staan. Crypto is decentraal en moeilijk te controleren. Misschien is dat ook wel één van de redenen dat het zo’n fenomeen is en crypto het wereldwijd zo goed doet. Toch lijkt er nu een einde te komen aan die ongrijpbaarheid door middel van wetgevingen.
Goede wetgeving zeker mogelijk
Een goede wetgeving is iets wat zeker mogelijk is. Sterker nog, er wordt al langere tijd geroepen om een goede wetgeving. Door handelaren maar ook door exchanges en marktleiders. Een goede wetgeving, met de nadruk op goede, kan ervoor zorgen dat er meer vertrouwen en legitimiteit komt. Met een goede wetgeving bedoelen we bijvoorbeeld het openbaar maken van de financiële positie van een crypto exchange. Dit zorgt voor vertrouwen en openheid richting de consument. Dat is waar menig crypto-investeerder naar zoekt.
Kop van crypto-industrie wordt ingedrukt
Er is een duidelijk verschil tussen een goede wetgeving en alles wat er nu gebeurt qua wetgeving. Vooral in Amerika wordt het steeds duidelijker dat ze crypto de kop in willen drukken. De Security and Exchange Commission, ook wel SEC genoemd, gaat er met gestrekt been in. De toezichthouder heet diverse handhavingsmaatregelen ingesteld wat door het volk Operation Choke Point 2.0 genoemd wordt. Daaruit kan je wel opmaken dat er weinig mensen blij mee zijn.
In plaats van goede regels in te voeren en samen naar een oplossing te zoeken, lijken ze in de Verenigde Staten vooral verboden op te leggen en boetes uit te delen. Zeker niet vriendelijk. De vraag is of dit in de Europese Unie ook gaat gebeuren. De VS loopt voor dus het kan zomaar zijn dat dat hier gebeurt. Toch denken wij dat er hier wat langer over wetten nagedacht wordt en dat de Europese Unie het evenwicht kan vinden tussen het beschermen van consumenten en het bevorderen van innovatie op crypto-gebied.
- €10.000 gratis handelskosten
- 230+ soorten cryptovaluta
- Nederlandse exchange
- Goedkoopste exchange
- Groot aanbod
- Accepteert iDeal
Reacties (0)