Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Koning van de crypto gekidnapt en gemarteld

1 jaar geleden gepubliceerd op 07 april, 2023

De ‘koning van de crypto’ uit Canada is gekidnapt, gemarteld en gegijzeld blijkt uit officiële gerechtelijke documenten. Er is drie miljoen dollar aan losgeld gevraagd. Het slachtoffer heet Aiden Pleterski en menig crypto-crimineel denkt dat hij een wandelende schatkist is. Wat ze niet weten is dat een crypto-miljonair zijn vermogen vaak niet in huis heeft.

Koning van de crypto was al failliet verklaard

Pleterski, die pas 23 jaar is, beheerde voor 41,5 miljoen dollar aan vermogen van verschillende investeerders. Dit bedrag zou hij wegzetten in de markt. Alleen blijkt dit niet juist te zijn. De crypto-koning zette maar 670.000 dollar weg. Pleterski werd vorig jaar augustus failliet verklaard.

De Canadees heeft een groot deel van het bedrag gebruikt om een extravagant leven te leiden. Hij heeft hiervoor zestien miljoen dollar opgemaakt. Hij genoot van luxe vakanties, kocht dure sportwagens en huurde regelmatig private jets. Nu blijkt dat Pleterski vorig jaar werd ontvoerd, gemarteld en gegijzeld. De Canadese overheid kwam hier in december van vorig jaar achter. De vader van Pleterski, Dragon Pleterski, heeft uitgebreid verteld over de vreselijke kidnapping van zijn zoon.

Drie dagen gekidnapt

Uit de officiële documenten blijkt dat de crypto-koning drie dagen is vastgehouden. “Ze hielden hem ongeveer drie dagen vast, reden met hem door verschillende delen van Southern Ontario, sloegen hem en gaven enkel toestemming om sommige mensen te bellen”, aldus de vader.

De Canadees heeft onder andere gebeld met zijn huurbaas, Sandeep Gupta. Hij heeft hem gevraagd om drie miljoen dollar losgeld te betalen aan zijn ontvoerders. Dit staat ook vermeld in de documenten. Uiteindelijk is Pleterski na drie dagen vrijgelaten. Wel onder voorwaarde dat hij snel geld moest vinden om zijn ontvoerders te betalen. Verder mocht hij geen contact opnemen met de autoriteiten.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!