Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X
Nieuws

Man Group maakt debuut in de cryptowereld

1 jaar geleden gepubliceerd op 28 november, 2022

Voor diegene die actief zijn in de cryptowereld zijn het qua prijzen en koersen op dit moment pittige tijden. Het staat laag en het is onzeker. Ondanks dit blijft het bedrijfsleven potentie en kansen zien in crypto. Sommige professionele beleggers stappen op dit moment juist in, zo ook een van de grootste hedgefondsen ter wereld.

Man Group debuteert

In een artikel op de site van Bloomberg is te lezen dat de Man Group werkt aan een speciaal crypto-hedgefonds. Dit bedrijf is een grote speler in de hedgefondsen. Zo’n 97 miljard dollar aan activa wordt beheerd door Man Group. Van het fonds worden er ook aandelen verhandeld op de London Stock Exchange (LSE). Hierdoor is het zelfs het grootste publieke fonds ter wereld op dit moment.
Het bedrijf bestaat uit verschillende sub-fondsen. Deze fondsen zijn actief in verschillende delen van de wereld. Nu komt hier dus een nieuwe toevoeging bij, namelijk een nieuw cryptofonds. De beheerder van dit fonds wordt Andre Rzym, die al ruim 17 jaar actief is bij het bedrijf.

De verwachting is dat tegen het einde van het jaar het fonds echt gaat starten. Er zijn nog wat hobbels te nemen voordat het zover is. Zo moet eerst AHL, een ander fonds van Man Group, het risico inschatten voor het crypto-fonds. De Man Group verhandelt namelijk op dit moment ook al crypto-futures via het AHL-fonds. Ze hebben met het nieuwe fonds lijkt het nog grootsere plannen op crypto gebied.

Nog meer nieuwe namen

Naast Man Group heeft ook de Japanse bank Nomura aangekondigd om vanaf het nieuwe jaar institutionele klanten te laten handelen in cryptomunten. Dit is een grote speler in Japan aangezien het één van de grootste banken is die het land rijk is. De bank heeft ongeveer zo’n 170 miljard euro in beheer.

Op zich lijken deze berichten van nieuwe grote spelers positief nieuws voor de cryptomarkt. Het hoeft echter nog niet te betekenen dat de prijs van de crypto ook daadwerkelijk gaat stijgen. Dat is absoluut geen garantie. Uiteraard hoopt iedereen hier wel op en het blijft ondanks de roerige tijden in cryptoland op dit moment, wel aantonen dat de grote jongens op financieel gebied potentie zien in de cryptowereld.

Koop crypto bij Finst review
9.2/10
  • Goedkoopste crypto exchange
  • Nederlands
  • Enige met Proof of Reserves
Handelen bij Finst
9.2
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • Registratie Nederlansche Bank
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!