Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Messi ontvangt salaris in cryptomunten

3 jaar geleden gepubliceerd op 13 augustus, 2021

Lionel Messi was afgelopen week het gespreksonderwerp in de voetbalwereld. De superster moest FC Barcelona noodgedwongen verlaten. De Argentijn tekende uiteindelijk een contract bij het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain. Messi ontvangt een jaarsalaris van 41 miljoen euro en mocht 40 miljoen euro aan tekengeld bijschrijven. Een deel van de inkomsten zal door PSG in de vorm van cryptocurrency worden overgemaakt naar ervaren aanvaller.

Fantokens van PSG

De 34-jarige voetballer heeft een onbekend aantal fantokens van PSG mogen ontvangen. De digitale munten zouden volgens de voetbalclub deel uitmaken van het ‘welkomstpakket’ van de superster. De waarde van PSG-token is op het moment van schrijven ruim 33 euro per stuk. Direct nadat de eerste geruchten over de eventuele komst van Messi uitlekte, steeg de waarde van de munt binnen enkele dagen met 130%. In de vijf dagen voor de komst van Messi zou er voor 1,2 miljard euro zijn verhandeld tussen kopers en verkopers. De PSG fantoken werd een jaar geleden uitgegeven en is verkrijgbaar bij de meeste crypto-exchanges.

shirt met logo paris saint germain

Stemrecht voor de bezitters van de PSG token

De bezitters van een PSG-token krijgen ook stemrecht binnen de club. Echter mogen de crypto valuta-bezitters uitsluitend meepraten over de kleinere zaken.

De betrouwbare website ‘Coindesk’ beweert dat er momenteel voor bijna 44 miljoen euro aan PSG-tokens in omloop zijn. Overigens is PSG niet de enige voetbalclub met een eigen cryptocurrency. Naast de Franse topclub brachten ook FC Barcelona, Manchester City en AC Milan een eigen token uit. De cryptomunten van FC Barcelona waren binnen vier uur uitverkocht, er gingen 1,3 miljoen tokens over de toonbank. De verwachting is dat meer grote clubs zullen gaan volgen.

Let op: de waarde van cryptomunten kunnen ook dalen, het is en blijft een investering waar risico’s aan verbonden zijn.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!