Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Moeten er strenge regels komen voor cryptoreclame?

1 jaar geleden gepubliceerd op 13 februari, 2023

Als het aan cryptohandelaren ligt, komen er strenge regels voor cryptoreclame. Het feit dat cryptohandelaren dat zelfs zien zitten, is veelzeggend. In Amerika werd bij de Superbowl reclame voor crypto zelfs verbannen en ook België heeft onlangs strenge regels ingevoerd. Moeten er in Nederland ook strenge regels komen voor cryptoreclame?

Volkomen logisch

Mike Hutting, CEO van cryptoplatform Blox liet in een interview met NPO Radio 1 weten dat “volkomen logisch” te vinden. In Belgie wordt een waarschuwing verplicht bij een reclame: ‘virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico’. Hutting laat weten dat deze waarschuwing ook prima in Nederlandse reclames zou passen. Het is een beetje vergelijken met reclames over banken of leningen. ‘Let op, geld lenen kost geld’. Je hebt hem waarschijnlijk al honderden keren voorbij horen komen.

Investeren brengt risico’s met zich mee

Ook specialisten hebben hun mening gegeven over strengere regels voor cryptoreclames. Onderzoeker Eva de Mol van CapitalIT laat weten het “een no brainer te vinden. Investeren in crypto is heel risicovol. Er zijn al diverse bedrijven failliet gegaan, dus de vraag is of het nog wel ethisch is om reclame voor crypto te maken”. De Mol zegt ook dat ze de reclames momenteel niet eerlijk vindt. Je ziet alleen maar de successen zoals het kopen van grote, dure auto’s en huizen. Maar er is ook een keerzijde.

Moet er een verbod komen op cryptoreclames?

Het is sinds januari 2023 verboden voor aanbieders van risicovolle online kansspelen om reclame te maken voor hun gokaanbod. Moeten we die kant ook op met cryptoreclames? De meeste experts vinden van niet. Een waarschuwing is in de ogen van de meeste mensen al genoeg. Corné van Zijl, analist bij vermogensbeheerder Actiam laat weten dat een verbod hem te ver gaat. “Een verbod helpt over het algemeen niet. Of je er nu reclame voor maakt of niet, mensen doen het toch wel, dat zie je ook bij gokreclames.”

Met een waarschuwing informeer je mensen op voorhand van wat er kan gebeuren. Wat er daarna gebeurt, is de verantwoording van de investeerder.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!