Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Naam Eva Jinek misbruikt voor crypto scam

1 jaar geleden gepubliceerd op 08 maart, 2023

Er gaat de laatste dagen op Instagram een bericht rond waarin de naam van Eva Jinek wordt misbruikt voor crypto oplichting. Het gaat om een bericht waarin Eva Jinek zogenaamd de sleutel om rijk te worden heeft uitgevonden en mensen aanspoort te investeren in een platform genaamd ‘Immediate-Connect’.

Trap er niet in

Het betreffende bericht waar het om draait heeft in eerste instantie veel weg van een screenshot van het AD. In dit bericht staat dat Eva Jinek aangeklaagd wordt door de Nederlandse Bank wegens haar uitspraken tijdens een bezoek aan de talkshow van ‘Khalid & Sophie’.

De centrale bank van Nederland zou tijdens de uitzending hebben gebeld omdat ze bang waren dat er meer Nederlanders gebruik zouden gaan maken van de maas in de wet. Het enige dat iemand zou moeten doen is geld overmaken naar ‘Immediate-Connect’.

Hieronder een screenshot van het neppe bericht. Het is dus geen echt bericht van het AD, maar het betreft een screenshot van hoe de oplichters te werk gaan en mensen proberen geld af te troggelen:

eva-jinek

Oplichting in de cryptowereld is helaas orde van de dag, maar deze is wel opvallend te noemen. Het bericht lijkt echt, juist omdat er enerzijds een bekende Nederlander wordt gebruikt en anderzijds een bekende Nederlandse krant wordt nagebootst. Hierdoor oogt het betrouwbaar en is de kans aanwezig dat mensen hierin trappen. Doe dit niet, want het is een nepbericht.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (10)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!