Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Nederlands cryptoplatform Finst groeit enorm

1 jaar geleden gepubliceerd op 28 februari, 2023

Het nieuwe Nederlandse cryptoplatform, genaamd Finst, gaat als een speer. Begin dit jaar werd Finst gelanceerd. Ze zijn een online brokerplatform voor beleggen in crypto.

Ex-managers die eerder voor DeGiro hebben gewerkt zijn een samenwerking aangegaan met het cryptoplatform. Ze willen de markt voor investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrency betreden. De partijen willen het ‘oude’ concept gebruiken zoals ze eerder deden bij DeGiro. Dit betekent dat ze lage tarieven willen hanteren met meer transparantie.

Crypto platform ging live begin januari

Finst heeft de goede start te danken aan al het harde werken. Half december werden ze beloond met de registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Daardoor konden ze op 9 januari dit jaar live. De timing was perfect blijkt nu. De koers van de Bitcoin kwam eindelijk weer in beweging en we zagen ineens een stijging van twintig procent.

De lancering heeft hier waarschijnlijk geen invloed op gehad, maar Fins was hier maar al te blij mee. Wel was het FTX-schandaal een behoorlijke tegenvaller. De nadruk kwam nu nog meer te liggen op veiligheid en transparantie voor beleggingen in crypto. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor Finst.

Aanbod in al 43 verschillende cryptomunten

Handelaren die gebruik willen maken van het nieuwe cryptoplatform, dienen een account aan te maken. Dit kan al heel eenvoudig op de website van Finst.
Daarna kan een gebruiker al handelen in verschillende cryptovaluta’s, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin, Shiba Inu en nog veel meer. In totaal worden er al 43 verschillende cryptomunten aangeboden op het platform. De verwachting is dat het aanbod de komende tijd alleen maar groter wordt.

Pijlers zijn lage transactiekosten en transparantie

Finst is van plan om andere crypto-partijen uit te dagen op het gebied van lage transactiekosten en transparantie. Het cryptoplatform wil gemiddeld 82 procent lagere transactiekosten aanbieden dan andere partijen in Nederland.

Daarnaast wil het bedrijf niet met ‘spreads’ werken. Dit houdt in dat je bij partijen die dat wel doen nooit de beste prijs van het moment krijgt. Ze verdienen haan de koersverschillen. Finst wil hier niet aan meewerken en wil transparant zijn naar klanten.

Grootste cryptoplatform van Europa

Finst wil het trucje van DeGiro herhalen, tenminste de ex-managers van DeGiro. In Nederland hadden ze eerder een nummer één positie te pakken en later ook in Frankrijk. Het is wel toevallig dat Finst nu bij één van de best groeiende cryptoplatforms in Nederland behoort. Het doel is om binnen 5 jaar het grootste cryptoplatform van Europa te worden.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!