Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Ook grote Franse bank krijgt crypto vergunning

1 jaar geleden gepubliceerd op 23 juni, 2023

Banken over de gehele wereld lijken steeds meer interesse te krijgen in crypto. Zo ook de grote Franse bank CACEIS. De Franse financiële toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF) liet weten dat de bank op de valreep een vergunning heeft gekregen. Vanaf juli gaan er in Frankrijk strengere regels in voor crypto en crypto-bedrijven.

CACEIS Bank

CACEIS Bank is de op één na grootste bank van Frankrijk en dat maakt deze vergunning misschien wel extra bijzonder. Er zijn namelijk ook genoeg landen die de adoptie van crypto’s en cryptobedrijven maar niets vinden. Maar dat geldt niet voor Frankrijk. Een CACEIS Bank valt nog met zijn neus in de boter, want het heeft op de valreep een vergunning gekregen. In juli gaan er namelijk strengere regels in voor cryptobedrijven. CACEIS Bank heeft een vergunning ontvangen onder het oude systeem, dus hoeft zich daar nu geen zorgen over te maken.

De bank mag vanaf heden crypto-bewaardiensten aanbieden. Daardoor kunnen investeerders private keys van wallets veilig op laten slaan door de bank.

Steeds meer banken vragen crypto vergunning aan

Eerder deze week werd bekend dat de Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, ook de crypto-wereld binnenstapte. Zij vroegen ook een vergunning aan. Het lijkt erop dat steeds meer banken en bedrijven een intrede in de cryptowereld willen maken. Dat is uiteraard goed nieuws. De populariteit van crypto neemt dus nog steeds toe.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (4)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!