Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Oprichter Cardano is woest om anti-crypto rapport van Biden

1 jaar geleden gepubliceerd op 27 maart, 2023

Cryptocurrencies zijn te riskant en de digitale valuta heeft geen fundamentele waarde. Dat staat in het nieuwe rapport van het Witte Huis. Dit nieuws sloeg in als een bom bij de cryptomarkt. Cardano-oprichter Hoskinson reageert woedend op dit anti-crypto rapport. ‘Ze proberen ons de schuld te geven.’

Hoskinson ontkent

Geen goed woord had hij ervoor over. Volgens Hoskinson leggen de auteurs van het rapport de schuld van de huidige bankencrisis voor een groot deel bij de cryptomarkt. Daarnaast wordt er gezegd dat al de beloofde voordelen van crypto, zoals decentralisatie, financiële inclusie, verbeterde betalingssystemen en mechanismen voor de distributie van intellectueel eigendom niet zijn uitgekomen. De oprichter van Cardano ontkent dit.

Bankencrisis schuld van cryptomarkt

De Amerikaanse overheid wil de schuld van de bankencrisis bij de cryptomarkt neerleggen. Onzin volgens Hoskinson. “Ze proberen ons de schuld te geven van deze bankencrisis die ze zelf hebben gecreëerd. Dat is wat er nu gebeurt in deze rapporten. Wij hebben deze ‘groot geld steunt kleine leningen die leiden tot schulden, wanhoop en zelfs zelfmoord’ niet gecreëerd.”

Hoskinson maakt zich zorgen over het rapport en dan heeft hij het niet over de speeches of uitspraken van de president. Hij denkt dat dit rapport wel is terecht kan komen in concrete wetgeving. De oprichter vindt dit een verschrikkelijk vooruitzicht. “Rapporten als deze zijn een stil gevaar, want dit zijn de dingen, niet de toespraken van Biden of Trump, die hun weg vinden naar wetgeving, naar beleid, naar toezicht. Dit zijn de dingen die worden genomen als eenvoudige waarheid.”

Overname van de Zwitserse Bank

Het rapport heeft het verder nog over de overname van Credit Suisse. De Zwitserse bank die in crisis verkeerde en werd overgenomen door UBS. Hoskinson zegt dat de Zwitserse bank niets met crypto te maken wilde hebben in tegenstelling van wat er in het rapport staat. De CEO van Credit Suisse stond juist bekend om zijn anti-crypto standpunten. Hoskinson mocht destijds geen rekening openen bij deze bank vanwege zijn achtergrond met crypto.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!