Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Scams rondom ChatGPT ook op Cryptomarkt

1 jaar geleden gepubliceerd op 03 maart, 2023

Crypto-oplichters proberen in te spelen op de hype rond artificial intelligence met scams rondom ChatGPT. Doordat de door artificial intelligence aangestuurde bot ChatGPT zo populair is, proberen oplichters hiervan te profiteren. Er komen allerlei cryptomunten op de markt die zich voordoen als de officiële cryptomunt van de chatbot.

Het doel van de oplichters is om geld te verdienen met de hype die er nu gaande is rondom de ChatGPT. Volgens blockchain security bedrijf PeckShield zijn er al tientallen varianten online beschikbaar zoals bijvoorbeeld ‘BingChatGPT’.

“Maker 0xb583 heeft al tientallen tokens gemaakt en gepoogd deze te pumpen & dumpen”, zegt PeckShield. Dit is een oude tactiek die vandaag de dag nog steeds veel gebruikt wordt in de cryptowereld. De prijs wordt kunstmatig opgeschaald, zodat mensen de hype niet willen missen en instappen. Fear of missing out wordt dit ook wel genoemd. Vervolgens verkopen de oplichters in een later stadium forse hoeveelheden van de cryptomunt, die dan waardeloos wordt.

De grootste coin met een aan ChatGPT gerelateerde naam heeft op dit moment een marktwaarde van zo’n 450 miljoen euro. Dat blijkt uit gegevens van cryptobeurs DEXtools. Daaruit blijkt ook dat er in totaal zo’n 175 soortgelijke cryptovaluta bestaan.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!