Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Solo Bitcoin-miner slaagt erin een Bitcoin-block te minen

2 jaar geleden gepubliceerd op 17 januari, 2022

Er gebeuren nog wel eens unieke dingen in de crypto-wereld met de crypto valuta, waaronder bij het minen van cryptocurrency. Een solo Bitcoin-miner beleefde een bijzondere dag en wist succesvol een Bitcoin-block te minen. Dat is een unicum, aangezien de kleine miners normaliter geen schijn van kans maken. De miner verdiende met het block een bedrag van 225.000 euro. De miner slaagde erin om block 718.125 te winnen.

Minimale slagingskans

De Bitcoin-miner beschikte over 126 terahashes per seconde aan kracht. De mining-kracht ligt net onder dat van een Bitmain S19XP. De grote miners beschikken normaal gesproken over duizenden van deze machines en maken daardoor een veel grotere slagingskans. De solo-miner zou een kans van 0,000073% hebben op het succesvol minen van een block. De slagingskans neemt de laatste jaren alleen maar af.

Oplossingen

De miners van Bitcoins zijn essentieel voor het netwerk en moeten voortdurend berekeningen uitvoeren. Iedere 10 minuten dient er een block te worden toegevoegd aan het BTC-netwerk. Een miner krijgt niet zomaar een block, daarvoor moet de juiste oplossing worden gegeven. Iedere seconden worden er ontelbaar veel oplossingen ingediend. De hoop is dat één van de ingestuurde oplossingen de juiste is, want alleen dan krijgt de miner een block toegewezen. Het aantal miners blijft toenemen, waardoor de kans op succesvolle oplossing kleiner begint te worden.

Er waren in het verleden een stuk meer solo-miners actief. Het minen was destijds laagdrempeliger, aangezien iedere computer en/of laptop geschikt was voor het oplossen van de ingewikkelde berekeningen. De grote mining-bedrijven en de zogeheten mining pools zijn tegenwoordig succesvoller en daardoor ook populairder.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!