Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Spanje stormt de wereldwijde top 3 binnen met aantal crypto automaten

2 jaar geleden gepubliceerd op 26 oktober, 2022

Waar je in het huidige straatbeeld de traditionele pinautomaten van banken qua aantallen steeds meer ziet afnemen, verschijnen er wereldwijd daarentegen steeds meer crypto ATMs. Dit is een automaat waar je cryptomunten kan kopen. In Nederland moet je toch goed zoeken wil je zo´n automaat tegenkomen, het zijn er namelijk maar 20. Ga je toch naar zo’n automaat zoeken in Nederland, dan kan je het beste in Amsterdam gaan kijken want daar staan er 5. Het aantal van 20 in Nederland staat echter in schril contrast met andere landen. Nu is afgelopen week een Europees land voor het eerst de top 3 qua aantallen crypto ATMs binnengekomen. Het gaat hier om Spanje!

Hoe ziet die nieuwe top 3 er nu uit?

Zoals gezegd timmert Spanje goed aan de weg qua aantallen crypto ATMs. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn er precies 260 automaten over heel Spanje beschikbaar voor crypto kopen. De exacte aantallen van automaten wereldwijd wordt bijgehouden via deze website. Spanje haalde afgelopen week El Salvador (212 crypto ATMs) in qua aantallen en zorgt hiervoor dat dit land naar de vierde plaats zakt. Wil Spanje nog een plekje stijgen, dan mogen ze flink aan de bak en dit lijkt voorlopig een enorme mission impossible . De nummer 2 Canada heeft namelijk 2633 automaten en de nummer 1 Verenigde Staten spant de kroon met 34185 crypto automaten. Zou je een top 3 samenstellen van aantallen in Europa, dan moge duidelijk zijn dat Spanje zich duidelijk op kop heeft genesteld. Polen volgt op een gepaste afstand met 205 automaten en Zwitserland maakt met 152 crypto automaten de top 3 van Europa volledig.

Crypto automaten, de toekomst?

Waar er vorig jaar nog een forse maandelijkse groei qua aantallen crypto automaten wereldwijd te melden was, nam deze groei begin dit jaar toch wat af. Dit melde Coin ATM Radar, een partij die de groei van de ATMs nauwlettend in de gaten houdt. Normaal ligt de maandelijkse groei tussen de 6 en 7 procent, nu werd niet eens de 2% gehaald. Nu is de grote vraag natuurlijk of de crypto automaten een goede toekomst tegemoet gaan. Niemand kan in de toekomst kijken, maar afgelopen zomer kwam Research and Markets met een onderzoek, waarin wordt gesteld dat de waarde van de crypto ATM-markt flink kan gaan stijgen tot een bedrag van bijna 500 miljoen euro in 2027 tegen 46,5 miljoen euro in 2022. Dit zijn positieve berichten en hopelijk gaat dit uitkomen!

Handelen in Crypto

Zo’n crypto automaat is een prima plaats om je bitcoins en andere cryptocurrencies te kopen of te verkopen. Het moge duidelijk zijn dat de meeste automaten Bitcoin ondersteunen. Het is goed om te weten dat ook de Altcoin munten Litecoin (LTC) en Ether (ETH) bij veel automaten ondersteund wordt. De crypto ATMs geven de crypto liefhebber een extra mogelijkheid om naast de digitale weg, te handelen in crypto. Een mooie verrijking van de opties!

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (3)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!