Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Staking bij Bitvavo

2 jaar geleden gepubliceerd op 19 januari, 2022

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je verschillende soorten digitale valuta – ook wel cryptomunten – kunt kopen, aanhouden en verkopen. Bitvavo onderscheidt zich van vele andere exchanges door de lage kosten en de eenvoudige manier van handelen. Aangezien je nagenoeg geen rente meer ontvangt op je spaargeld bij de bank is het ontvangen van een staking reward op je cryptomunten een goed alternatief. Bij Bitvavo is het vrij simpel om je cryptomunten beschikbaar te stellen voor het ontvangen van staking rewards. Je hoeft hiervoor alleen maar een schakelaar in je account in te schakelen. Hierna zul je met je cryptomunten automatisch staking rewards ontvangen.

Wat is staking?

Staking is het beschikbaar stellen van je cryptomunten, waarmee je bijdraagt aan het goedkeuren van transacties op een ‘proof of stake’ blockchain. Dit zorgt ervoor dat de blockchain sneller wordt. Wanneer je jouw cryptomunten hiervoor beschikbaar stelt ontvang je hiervoor een staking reward, dat is vergelijkbaar met rente op je spaarrekening. Alleen is deze staking reward of vergoeding hoger dan de rente op je spaarrekening. De staking reward wordt voor de meeste munten uitgekeerd in de cryptovaluta van de betreffende munt. Niet op iedere cryptomunt kun je een staking reward ontvangen en bovendien verschilt de hoogte van de vergoeding per munt.

Wanneer ontvang ik staking?

Om in aanmerking te komen voor een staking reward, zal je eerst in je account aan moeten geven dat je jouw cryptomunten hiervoor beschikbaar wilt stellen. Van de munten die geschikt zijn voor het staken, wordt elke dag gekeken naar de laagste hoeveelheid die je op de betreffende dag in bezit had. Eventuele munten die je in een verkooporder hebt geplaatst, maar nog niet is uitgevoerd, worden ook hierin meegenomen. De hoogte van de staking reward wordt bepaald aan de hand van het rewardpercentage van de betreffende munt. De staking rewards die je per dag hebt opgebouwd, worden éénmaal per week op maandag uitgekeerd.

Welke coins staken bij Bitvavo?

Deze cryptomunten zijn binnen Bitvavo beschikbaar voor staking:
– ARK (ARK)
– Bitcoin (BTC)
– Bitcoin Cash (BCH)
– Cardano (ADA)
– Chainlink (LINK)
– Dai (DAI)
– Ethereum (ETH)
– Litecoin (LTC)
– ICON (ICX)
– NEO (NEO)
– Ontology (ONT)
– Tether (USDT)
– Tezos (XTZ)
– Tron (TRX)
– USD Coin (USDC)
– VeChain (VET)
– Waves (WAVES)

Deze lijst wijzigt af en toe, het is daarom verstandig om wijzigingen in de lijst bij te houden. Bekende cryptomunten Bitcoin en Ethereum zijn niet volgens ‘proof of stake’ te staken maar je kunt er wel via Bitvavo een vergoeding voor krijgen.

Stakingpercentages

Hier staat nog een keer de lijst met cryptomunten die binnen Bitvavo beschikbaar zijn voor staking alleen nu met de geschatte jaarlijkse cumulatieve opbrengsten:
– Ark (ARK) ~1.07%
– Bitcoin (BTC) ~0.77%
– Bitcoin Cash (BCH) ~1.02%
– Cardano (ADA) ~5.00%
– Chainlink (LINK) ~0.49%
– Dai (DAI) ~6.10%
– Ethereum (ETH) ~1.01%
– Litecoin (LTC) ~1.04%
– ICON (ICX) ~7.50%
– NEO (NEO) ~0.52%
– Ontology (ONT) ~0.51%
– Tether (USDT) ~6.10%
– Tezos (XTZ) ~0.66%
– Tron (TRX) ~1.03%
– USD Coin (USDC) ~6.10%
– VeChain Thor (VET) ~0.49%
– Waves (WAVES) ~5.50%

Waarom zou ik staking aanzetten bij Bitvavo?

Het staken van crypto munten via Bitvavo is een eenvoudige manier om je digitale valuta te laten renderen. Doordat de staking rewards op dagelijkse basis worden berekend, zal het aantal munten zonder dat je er iets voor hoeft te doen snel in aantal toenemen. Hierdoor ontstaat een rente-op-rente effect waardoor je saldo steeds sneller zal toenemen. Bij andere exchanges kun je soms hogere vergoedingen ontvangen, maar dan moet je vaak je cryptomunten vastzetten, waardoor je niet kunt inspelen op de crypto koers. Het dagelijks berekenen van de staking rewards is een enorm verschil met de jaarlijkse berekening van de rente op je spaarrekening.

Voor- en nadelen

Wat zijn voordelen van staking van crypto munten via Bitvavo:
– Je kunt passief crypto munten verdienen.
– Je hoeft je crypto munten niet vast te zetten.
– De staking reward wordt op dagelijkse basis berekend.
– Bitvavo is een Nederlands bedrijf.

Wat zijn nadelen van staking van crypto munten via Bitvavo:
– Staking werkt met crypto munten die in waarde kunnen dalen.
– Via andere exchanges zijn er hogere staking rewards mogelijk.

Handelen bij Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange en moet voldoen aan de Nederlandse wetgeving. De handelskosten van Bitvavo zijn laag. Als je gebruik maakt van een (standaard) market order zal er 0,25% handelskosten in rekening gebracht worden. De meer geavanceerde limit order rekent 0,15% handelskosten. Daarnaast betaal je geen transactiekosten voor het storten via iDeal of Bancontact. Via de app van Bitvavo is alleen het handelen in crypto via de market order mogelijk. Als je een limit order wilt plaatsen zal je via de website moeten inloggen. Voor starters is de standaard market order prima, vooral als je start met niet te hoge bedragen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!