Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Sterren krijgen boete voor crypto-reclame

1 jaar geleden gepubliceerd op 29 maart, 2023

Lindsay Lohan en Jake Paul zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd vanwege het illegaal aanprijzen van de cryptovaluta. De actrice en Youtuber hebben reclame gemaakt voor crypto, zonder dat ze hebben gezegd dat ze daarvoor betaald kregen. Zij zijn niet de enige. De SEC, de Amerikaanse toezichthouder, heeft ook sterren zoals Ne-Yo, Lil Yachty en Soulja Boy aangeklaagd.

Groot onderzoek

Alle aanklagers hebben intussen een schikking getroffen met de SEC. Ze moeten allemaal een boete betalen. Zo moet Lohan tienduizend dollar betalen aan de Amerikaanse toezichthouder en nog eens dertigduizend dollar aan boetes. Inmiddels heeft ze alles betaald.

Paul moet in totaal meer dan honderdduizend dollar betalen. Soulja Boy en zanger Austin Mahone hebben nog geen akkoord bereikt met de SEC. De SEC is op dit moment bezig met een grootschaliger onderzoek. De Amerikaanse toezichthouder is bezig met een onderzoek naar Justin Sun, een ondernemer in crypto. Hij wordt beschuldigd van illegale handel in crypto.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!