Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Top 10: knotsgekke cryptomunten

De cryptowereld maakt wekelijks kennis met nieuwe crypto valuta. Er zijn al duizenden cryptomunten te koop en beschikbaar, maar slechts enkele weten een toppositie te bereiken. De Bitcoin is verreweg de bekendste en grootste cryptomunt ter wereld, maar er zijn ook tal van knotsgekke munten die ook de aandacht weten te trekken. Het gaat om bizarre munten die misschien weinig toekomst hebben, maar toch voor gelukszoekers interessant zijn. De DogeCoin werd namelijk ook ooit als een grap gelanceerd, maar het is tegenwoordig één van de populairste munten op de cryptomarkt. Gelukkig zijn er nog altijd tal van projecten die jij waarschijnlijk niet kent. Daarom hebben wij hieronder de 10 bizarste cryptomunten van het moment genoteerd!

42 Coin

Er zijn munten waarvan er miljarden gekocht kunnen worden, maar dat geldt niet voor de 42 Coin. Sterker nog, het is één van de zeldzaamste munten op de markt. Er zijn slechts 42 digitale coins gemaakt en beschikbaar op de blockchain. Grappig genoeg is dat wel de reden waarom de 42 Coin zo bijzonder prijzig is geworden. Er dient in augustus 2021 namelijk ruim 100.000 dollar neergelegd te worden voor één 42 Coin. Het toont maar weer eens aan dat zeldzaamheid de prijs kan bepalen en tot grote hoogte kan brengen.

Geertcoin

Bekendheden hebben een eigen cryptomunt gekregen, zoals Vladimir Poetin en Donald Trump. Er is zelfs een munt uitgebracht van de verlosser Jezus. De meest aparte munt van dit moment is misschien wel de Geertcoin. De enige echte Geert Wilders pronkt op de cryptomunt. De cryptocurrency kan uitsluitend worden aangeschaft bij Cryptopia. Een internationaal succes, dat zit er niet in. Desondanks is de munt op het moment van schrijven 0,000465 dollar waard.

Shekel

De Shekel is ook weer zo’n vreemde cryptomunt die hoogstwaarschijnlijk over enkele jaren niet meer bestaat. De lichtelijk racistische cryptocurrency kost 0,00183 dollar per stuk. Het team achter de Shekel ziet de munt niet als een grap, maar als een serieus project dat potten moet gaan breken. De ontwikkelaars brachten zelfs een whitepaper uit en lanceerde meerdere bijzondere features. Echter is de naam niet hoopgevend. Wil je toch de gok wagen, dan moet je de munt kopen bij CryptoBridge.

Cthulu Offerings

Religieuze fenomenen zijn voor veel ontwikkelaars een ware inspiratiebron, maar ook allerlei bizarre mythes worden gebruikt als thema binnen de cryptowereld. Je hebt misschien wel eens gehoord van het verhaal van Cthulu. Dat zou namelijk een gevaarlijk en bloeddorstig zeemonster zijn. Bewijs dat het monster bestaat is er vanzelfsprekend niet, maar het kan ook niet worden tegengesproken. Cthulu geeft de kans om van alle zonden af te komen, simpelweg door een offer te doen. Spreekt dat je wel aan, dan moet je misschien de Cthulu Offerings cryptomunt kopen. De prijs van de munt is momenteel slechts 0,004085 dollar. Een goedkopere manier om van jouw zonden af te komen, die is er niet.

Fedoracoin

Een fedora is een bekende hoed, maar ook een meisjesnaam in Rusland. De betekenis van het woord is ‘geschenk van god’. De Fedoracoin is een peer-to-peer cryptocurrency en valt in de categorie ‘memecoins’. Het is geen serieus project en dus ook een slechts investering. Wij verwachten ook niet dat de munt plotseling razend populair zal gaan worden, er is geen aanleiding om dat te denken. De Fedoracoin beschikt over een eigen website, maar meer is het simpelweg niet. De munt kost dan ook maar 0,000016 dollar per stuk.

Coinye

De rapper Kanye West wist jaren geleden een hoofdrol te vertolken in een aflevering van South Park. De Amerikaan werd compleet ten schande gezet door de makers van de tekenserie. Kanye zong in de tekenserie namelijk een nummer genaamd ‘Gayfish’. De trotse zanger kreeg vervolgens ook zijn eigen cryptomunt, waarop Kanye samen met de beruchte vis staat afgebeeld. West was hier nu niet echt over te spreken en begon een rechtszaak. De Coinye cryptomunt ging daardoor al vroegtijdig ten onder. Dat is zonde, want de munt zou nog wel eens een succesvolle memecoin kunnen zijn geworden.

top 10 knotsgekke crypto munten

Useless Ethereum Token

Er zijn genoeg cryptocurrency die weinig inhouden, maar wel graag aangeven het project serieus te nemen. Een uitzondering daarop is de Useless Ethereum Token. De munt is open over het feit dat het eigenlijk niets voorstelt. De middelvinger fungeert als logo, dus dan weet je eigenlijk al genoeg. De munt heeft geen functie. De makers beweren zelfs dat je jouw geld net zo goed kan weggooien. De Useless Ethereum Token is trouwens verkrijgbaar bij HitBTC. De prijs van de munt is nog relatief hoog, een munt kost namelijk 0,013425 dollar.

Titcoin

Dat seks belangrijk is voor de mens is algemeen bekend. Dat blijkt wel ook uit het feit dat 12% van alle websites zich richten op seks. De makers van Titcoin dachten een gat in de markt gevonden te hebben. De seksuele cryptomunt heeft als doel om een grote rol te spelen binnen de zeer lucratieve online seksindustrie. En toch blijkt uit de statistieken dat het een kansloze missie zal gaan worden. De prijs van de Titcoin is 0,000268 dollar per stuk. De munt is alleen te koop bij de exchange Cryptopia. De Titcoin zal waarschijnlijk nooit in het assortiment van de grotere exchanges terechtkomen.

Hobonickels

Een hobo is een zwerver en een nickel is vijf dollarcent. Laten wij gelijk maar met de deur in huis vallen, de Hobonickels is een relatief kansloos project. De technologie achter de munt ziet er prima uit, maar de volume is zo goed als dood. De munt is gebaseerd op een bijzondere hobby, waarbij kunstenaars een afbeelding maken in een fysieke munt. De Hobonickels kosten 0,006010 dollar per stuk, maar wij raden je aan om er geen te kopen. Als je toch een poging wilt wagen, dan moet je bij de Cryptopia exchange zijn.

Bananacoin

In 2017 werd de Bananacoin gelanceerd op de blockchain van Ethereum. De prijs van de munt staat gelijk aan de kiloprijs van de banaan. Het project moet meer aandacht geven aan de lage prijzen die de bananenboeren ontvangen. Echter wist de munt weinig tot geen aandacht te verkrijgen. De Bananacoin kent een waarde van 0,0143 dollar per stuk.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!