Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Turkije en Syrië krijgen hulp van de crypto gemeenschap

1 jaar geleden gepubliceerd op 14 februari, 2023

Ruim een week geleden zijn Turkije en Syrië getroffen door een zware aardebeving. Het dodental is inmiddels al opgelopen tot ruim 35.000. Er zijn veel initiatieven gestart om geld in te zamelen voor het rampgebied, ook vanuit de crypto gemeenschap.

Vrijgevige groep mensen

The Giving Block maakte bekend dat er veel gedoneerd is vanuit de cryptowereld. Het is een vrijgevige groep mensen. Op dit moment staat de teller al op 11.000 dollar, een bedrag dat ver boven het gemiddelde van andere donaties met fiatgeld ligt.

Binance

Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld, wil ook bijdragen in de vorm van slachtofferhulp. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, liet op 6 februari weten dat hij vier vergaderingen heeft gehad over de steun voor de getroffen gemeenschap van het aardbevingsgebied.

Het cryptoplatform heeft vaker donaties gedaan aan getroffen gebieden. Zo hebben ze miljoenen dollars gegeven aan slachtoffers in Oekraïne door de oorlog met Rusland.

Binance Refugee Card

Binance heeft in april 2022 de ‘Binance Refugee Card’ gelanceerd. Dit is een soort kaart voor mensen in probleemgebieden die aanspraak maken op financiële hulp, zoals nu in Turkije en Syrië. Mensen die zonder onderdak kunnen met een Binance Refugee Card weer langzaam een bestaan opbouwen.

Er zijn meer dan 15.000 Binance Refugee Cards uitgegeven. Een kaarthouder maakt aanspraak op 75 Binance USD (BUSD) per maand voor een periode van drie maanden. Het is geen enorm bedrag, maar voor mensen in nood is het een begin.

Turkse rockster en goed doel doneren ruim 170.000 dollar

Rockster Haluk Levent en het goede doel Ahbap, zijn samen begonnen om ook geld op te halen voor de slachtoffers in het aardbevingsgebied. Ze hebben een multi-signature wallet ontworpen op de BNB Chain van Binance om donaties vanuit de cryptowereld te ontvangen. Op dit moment gaat het om ruim 170.000 dollar aan donaties. Deze zijn voornamelijk in de BUSD stablecoin van Binance gedaan.

Levent vroeg op Twitter aan zijn volgers, ruim 6,7 miljoen, of hij een crypto-wallet voor de slachtoffers in Turkije en Syrië moest openen. Ruim 82 procent gaf aan dat Levent deze moest openen en dit werd uiteraard gedaan.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!