Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Twee senioren verliezen meer dan één miljoen dollar

4 weken geleden gepubliceerd op 10 mei, 2023

Weer is het raak in de cryptowereld. Twee senioren uit Hong Kong zijn slachtoffer geworden van fraude in crypto. Ze verliezen samen liefst meer dan één miljoen dollar.

Opgelicht

Het eerste slachtoffer, een 66-jarige zakenvrouw uit Hong Kong, is opgelicht via WhatsApp. De vrouw werd geadviseerd door een crypto-expert om te investeren in een bepaalde cryptomunt, Tether (USDT). Er werden diverse beloftes gedaan en gouden bergen beloofd. De crypto-expert bleek later een crimineel te zijn, maar toen had de zakenvrouw al een online formulier ingevuld met al haar persoonlijke gegevens. Dit formulier was vereist volgens de expert om de winst te kunnen uitbetalen.

De vrouw kreeg van de oplichter allereerst een bedrag van 9.500 dollar. Dit was om haar vertrouwen te winnen. Naderhand verloor de vrouw uit Hong Kong 590.000 dollar aan de crypto-crimineel. Het tweede slachtoffer, een 71-jarige man uit Hong Kong, is 656.000 dollar armer. De man had een nep-handelsplatform gedownload. Hij wou investeren in Chinese aandelen. Wanneer de man geen toegang meer had tot het platform om geld op te nemen wist hij genoeg. Hij was slachtoffer geworden van crypto-fraude.

Crypto fraude neemt toe

Steeds vaker lees je berichten over crypto fraude. De politie in Hong Kong geeft toe dat ze steeds vaker te maken krijgen met online fraude. Dit jaar zijn de aantal meldingen in crypto fraude al met 92 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)