Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Visa en Mastercard zetten plannen voort ondanks geruchten

3 weken geleden gepubliceerd op 07 maart, 2023

De crypto plannen van Visa blijven intact ondanks eerdere geruchten. Eerder was aangekondigd dat de betalingsgiganten Visa en Mastercard hun plannen zouden stoppen. Persbureau Reuters gaf aan dat de twee betalingsgiganten meerdere deals stop zouden zetten. Visa heeft inmiddels ontkent.

Strategie wijzigt niet

“De recente gebeurtenissen in de cryptosector wijzigen onze strategie niet”, zegt Cuy Sheffield, hoofd van de crypto-afdeling van Visa. “De focus blijft om als brug te fungeren voor platformen en bedrijven in de sector. Dat is waarin we investering en blijven investeren”.

“Ondanks de uitdagingen en onzekerheid in het crypto ecosysteem, is onze visie niet veranderd. Door fiat ondersteunde crypto assets, die opereren op publieke blockchains, hebben de potentie een belangrijke rol te spelen in ons betalingssysteem”, vervolgt Sheffield. Volgens Reuters zou Visa op de rem trappen en een stap terugnemen uit de cryptowereld, maar daar lijkt niets van waar.

Visa en Mastercard investeren in de cryptomarkt

Mastercard kwam ook in het artikel van Reuters naar voren. Ook zij zouden hun plannen voor staken. Een woordvoerder van Mastercard ontkent ook dit bericht. “We hebben nog steeds de intentie om samen te werken met partners om oplossingen te ontwikkelen voor betalingssystemen.”
Vorige week maakte Mastercard nog bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Immersve, een web3 betalingsprotocol. Door deze samenwerking is het mogelijk dat cryptobetalingen ondersteund worden door Mastercard. Dit is één van de ontwikkelingen die voortkomen uit de interesse van de betalingsbedrijven Visa en Mastercard.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)