Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Waarom beleggen mensen in crypto

5 maanden geleden gepubliceerd op 29 december, 2022

De meeste mensen die handelen in crypto zijn nieuwsgierig. Daarnaast vinden ze het leuk om een gokje te wagen, dat zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van onderzoek dat is uitgevoerd onder handelaren van crypto van zestien jaar en ouder. Het blijkt dat jongeren de meeste risico’s durven nemen.

Niet meer dan duizend euro aan cryptomunten

Ruim de helft van de ondervraagden uit het onderzoek koopt voor minder dan duizend euro aan cryptomunten. Meer dan een kwart koopt crypto tussen de 1.000 en 5.000 euro. Handelaren van meer dan 10.000 euro of meer komen bijna niet voor.

Jongeren zoeken hulp bij familie, vrienden en kennissen als het gaat om welke cryptovaluta er gekocht of verkocht moet worden.

Bezitters van crypto

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de meeste bezitters van crypto mannen zijn in de leeftijdsgroep 25 en 45 jaar. Wel leidt de sterke waardedaling van de cryptovaluta tot een financieel probleem in tegenstelling tot de groep 45 jaar en ouder.

Daarnaast is een opmerkelijk feit dat een klein percentage van de handelaren uit het onderzoek crypto koopt met geleend geld. Het gaat om tien procent. Bij jongeren ligt dit percentage veel hoger, namelijk bijna 25 procent. Jongeren nemen veel meer risico. Door de waardedalingen in crypto kan het daardoor lastiger worden om leningen af te betalen.

Regelgeving voor de cryptomarkt

Op dit moment is de Europese Unie bezig met regelgeving voor de cryptomarkt. Crypto moet onder toezicht gaan vallen. Momenteel is dat niet het geval. In 2024 zal de regelgeving in werking gaan treden.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)