Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Waarom verbiedt Turkije Bitcoin en andere cryptovaluta als betaalmiddel?

2 jaar geleden gepubliceerd op 27 september, 2022

Cryptocurrencies, we kunnen er niet meer onderuit. Bitcoin, Ethereum en andere valuta zijn al langere tijd onderdeel van ons dagelijks leven. Je kunt er online mee betalen en er bestaat zelfs een heuse Bitcoin ATM. Digitale munten worden wereldwijd steeds meer geaccepteerd. Cryptocurrencies zijn de toekomst. Toch is het in diverse landen verboden om cryptovaluta te bezitten of te verhandelen. In dit artikel vertellen meer over de regels van cryptovaluta in Turkije.

Betalen met cryptovaluta verboden

Vorig jaar werd door de Centrale Bank van Turkije bekendgemaakt dat cryptovaluta’s niet gebruikt mogen worden als betaalmiddel, zowel direct als indirect. Het is daar dus niet mogelijk om aankopen zoals auto’s of vakanties te betalen met onder andere Bitcoin of Ethereum. De toezichthouder van de centrale bank zegt dat Bitcoins en andere digitale valuta’s transactierisico’s en onherstelbare schade veroorzaken.

Het grootste euvel – volgens de Centrale Bank – is het feit dat er geen autoriteit is die er controle over houdt. Ook zouden cryptovaluta’s het vertrouwen in de huidige betaalmiddelen kunnen ondermijnen.

Bitcoin steeds populairder in Turkije

De Bitcoin werd steeds populairder in Turkije. Dit komt mede doordat de Lira, de geldeenheid van Turkije, de laatste maanden veel waarde verloren heeft. Om te voorkomen dat hun vermogen minder waard wordt als gevolg van inflatie, investeerden velen Turken in digitale valuta. Dat plan is – met het verbod op cryptovaluta betalingen – helaas in duigen gevallen.

Bitcoin verboden in meerdere landen

Waar we in Turkije niet over een geheel Bitcoin verbod spreken, is dat in verschillende andere landen wel zo. We hebben het dan over een absoluut verbod op Bitcoin. Dit verbod geldt in de volgende landen:

– Noord-Macedonië
– Bolivia
– Bangladesh
– China
– Jordanië
– Nepal
– Qatar
– Algerije
– Egypte
– Libië
– Marokko
– Zimbabwe

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!