Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Wat is de ERC-20 token?

2 jaar geleden gepubliceerd op 26 april, 2022

Ethereum is één van de succesvolste blockchain-technologieën aller tijden. Het bijzondere is dat andere projecten binnen de cryptowereld de mogelijkheid krijgen om deze te baseren op het Ethereum-netwerk, maar wel met een eigen token. Een dergelijke token kan worden ingezet voor transacties op het Ethereum-netwerk of kunnen activa vertegenwoordigen.

De token standaard kent de naam ‘ERC-20’, daarop zijn de eigen tokens dus gebaseerd. ERC is ook wel een afkorting voor ‘Ethereum Request for Comments’. Het nieuwe project zal als het ware een voorstel indienen op het netwerk, wat ervoor zal zorgen dat het netwerk een verbetering ondergaat. De 20 is ERC-20 staat ook wel voor het voorstel dat is ingediend.

De ERC-20 standaard

Vanzelfsprekend moet een token wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om gebruik te mogen maken van de blockchain. De ERC-20 standaard is een lijstje met de desbetreffende voorwaarden. Enkele belangrijke voorwaarden zijn dat de tokens uitgewisseld moeten kunnen worden, de gebruiker ten alle tijden de data van de token moet kunnen inzien en dat de tokens opgeslagen kunnen worden in een wallet. Dit is nog maar een kleine greep uit de voorwaarden die staan beschreven op de ERC-20 standaard.

Iedereen kan zelf een crypto-token lanceren en daarin kan de blockchain van Ethereum de helpende hand bieden. Dankzij de standaard kan jij ook eenvoudig inzien wat jij allemaal moet regelen om een eigen munt te kunnen lanceren. Er zijn al diverse bekende cryptocurrency in omloop die gebruikmaken van het Ethereum-netwerk.

Smart contract

Een smart contract is een digitaal geprogrammeerd contract. De vastgelegde afspraken worden in een code verwerkt en staan op de blockchain. Dankzij deze manier van werken is een tussenpersoon of tussenpartij niet langer meer noodzakelijk. De afspraken kan je eenvoudig inzien, maar het is niet mogelijk om deze op een later moment nog te veranderen. Je kan het vergelijken met een papierencontract, alleen dan digitaal en zonder een tussenpersoon. Een smart contract lijkt dan ook een grote rol te gaan spelen in onze financiële toekomst en een groot verschil te gaan maken in onze samenleving.

Veiligheid

Veiligheid speelt vanzelfsprekend een essentiële rol binnen de cryptowereld. De ERC-20 tokens bieden onwijs veel mogelijkheden en kan de investeerder met het grootste gemak verhandelen. Echter is er nog altijd geen enkele vorm van regelgeving omtrent de ERC-20 tokens, wat toch een groot minpunt is. Hoewel de toekomst er rooskleurig uitziet, zijn het de overheden die uiteindelijk het laatste woord hebben. Daarnaast kan het netwerk van Ethereum alleen worden gebruikt inruil voor een GAS, oftewel een vergoeding. Desondanks hebben de ERC-20 tokens een goede reputatie.

Wallets die ERC-20 ondersteunen

Er verschijnen steeds meer ERC-20 tokens op de markt en die moeten ergens worden opgeslagen. Vandaar ook dat een groot aantal wallets de ERC-20 tokens ondersteunen. In een crypto wallet kan jij het Ethereum-adres dan ook gebruiken voor alle mogelijke ERC-20 tokens, aangezien de tokens gebruikmaken van het Ethereum-netwerk. Het is mogelijk dat er wel een nog een swap moet plaatsvinden en in dat geval kan een ERC-20 token niet langer meer worden ondersteunt met een Ethereum crypto wallet. Enkele wallets die jij kan gebruiken zijn de welbekende Exodus, de MyEtherWallet en een groot aantal hardware wallets. De laatstgenoemde wallets kan jij gemakkelijk aanschaffen bij één van de online webshops.

Welke ERC-20 tokens zijn er?

Als jij besluit te gaan handelen in cryptovaluta dan heb je de keuze uit honderden en soms zelfs duizenden cryptovaluta. Er zijn diverse bekende cryptomunten te kopen die gebruikmaken van het Ethereum-netwerk. Wij hebben de beschikbare ERC-20 tokens voor jullie op een rijtje gezet. Let op, dit is de huidige lijst van april 2022. Deze lijst kan veranderen.

Basic Attention Token – BAT
EOS – EOS
Tron – TRX
Icon – ICX
Omisego – OMG
Populus – PPT
Binance coin – BNB
Status – SNT
Veritaseum – VERI
Ox – ZRX
Maker – MKR
Augur – REP
Dentacoin – DCN
Dragonchain – DRGN
Aeternity -AE
Aelf – ELF
Aion – AION
Bancor – BNT
Bytom – BTM
ChainLink – LINK
Cindicator – CND
Civic – CVC
Dent – DENT
DigixDAO – DGD
Enigma – ENG
Ethos – ETHOS
Funair – FUN
Gnosis – GNO
Golem – GNT
Kin – KIN
Kyber network KNC
Loopring – LRC
Nebulas – NAS
Powerledger – POWR
Pillar – PLR
Qash – QASH
Quantstamp – QSP
RChain – RHOC
Request network -REQ
Salt – Salt
SIRIN LABS token – SRN
Substratum – SUB
TenX – PAY
Walton – WTC
Wax – WAX

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!