Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Welke banken gaan inflatie tegen door Bitcoin te kopen?

2 jaar geleden gepubliceerd op 19 september, 2022

Bitcoins zijn er in grote aantallen. Dit zorgt ervoor dat de munt eigenlijk immuun is tegen inflatie. Er zijn 21 miljoen Bitcoins. Het tempo van het vrijgeven van de Bitcoin wordt vooraf bepaald. De afgifte van de Bitcoin werkt anders dan de afgifte van dollars en euro’s. Gewoon geld wordt namelijk oneindig geproduceerd. Dit worden dan ook wel fiatmunten of altcoins genoemd. Steeds meer mensen willen geen spaargeld meer opbouwen met altcoins vanwege de inflatie. Bitcoins beschermen dus beter tegen prijsstijgingen en zijn daarom snel in opkomst de laatste tijd.

Er zijn zelfs enkele banken te vinden die zich specifiek richten op het inkopen van Bitcoins om inflatie tegen te gaan. Deze banken zijn over de wereld verspreid. Argentinië staat bijvoorbeeld bekend om haar hoge tarieven. In landen zoals Argentinië zou de Bitcoin daarom goed kunnen worden ingezet door banken.

Banken en Bitcoin

Banco Galicia en Brubank in Argentinië staan al klaar om Bitcoins aan te gaan bieden aan de consument. Dit komt doordat de prijsstijgingen in Argentinië behoorlijk hoog zijn en jaarlijks toenemen. Er worden soms wel tientallen procenten bovenop gedaan. Al jaren is de inflatie een groot probleem in dit Zuid-Amerikaanse land. Helaas zullen banken in Nederland voorlopig nog geen Bitcoins aan gaan bieden aan de consument. Hiervoor kun je wel terecht op het online platform “Bitvavo”. Liefhebbers van handelen in crypto kunnen daar in veel soorten cryptocurrency investeren, dus crypto valuta kopen.

Nederlandse inflatie

Ook Nederland wordt duurder. De Euro is gelukkig een krachtig munt. Ook zijn we relatief rijk met de euro. Mensen vinden Bitcoins ingewikkeld en blijven daarom liever sparen en geld uitgeven met stabiele euro’s. Daarom zetten mensen hun vraagtekens bij de Bitcoin. Toch beginnen we de inflatie langzamerhand steeds meer in onze portemonnee te merken. De Euro wordt steeds zwakker. Steeds meer mensen ontdekken daarom Bitcoins en zien uiteindelijk de waarde van deze bijzondere munt. Als meer cryptoliefhebbers volgen, wordt de Bitcoin ook steeds bekender. De munt komt op deze manier sneller onder de aandacht bij onze Nederlandse banken. Nu zijn Bitcoins nog schaars in Nederland. Maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!