Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Whitepaper Bitcoin in Apple macOS software verstopt

1 jaar geleden gepubliceerd op 12 april, 2023

De Bitcoin whitepaper is één van de meest populaire en bekende whitepapers die er is. Apple heeft deze whitepaper verstopt in de macOS. We leggen je uit hoe dat zit.

Bekendste whitepaper

We kunnen bij de Bitcoin whitepaper wel spreken van de meest bekende en meest succesvolle whitepaper die er is. Maar laten we een stapje terug gaan en eerst eens doornemen wat zo’n whitepaper nou inhoudt. De Bitcoin whitepaper is een document dat volledig omschrijft wat Bitcoin is, waarvoor het bedoeld is en hoe het werkt. Dit document is geschreven door Satoshi Nakamoto.

Het document is in bijna 50 verschillende talen vertaald en is eigenlijk geschreven om de lezer te informeren over de werking van Bitcoin. Het doel van de Bitcoin whitepaper is oplossingen te bieden.

Verstopt in macOS

Diezelfde whitepaper zat dus verstopt in de Apple macOS software. Blogger Andy Baio kwam daarachter toen hij zijn printer weer aan de praat wilde krijgen. Hij opende hulpmiddel Terminal en voerde dit commando in: open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Dat laatste woord, simpledoc, is een PDF-bestand. Als je de screenshot-tool gebruikt, zie je het Bitcoin whitepaper als voorbeelddocument. Daar kwam Baio per toeval achter. Wanneer je dan naar het document gaat, zie je de whitepaper van Bitcoin. Baio is niet de eerste die het bestand heeft weten te vinden. Ontwerper Josh Dickens ging hem in 2020 voor.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!