Pivx Kopen | PIVX-EUR Koers

Deel:

PIVX-EUR Koers


Pivx kopen

Pivx kan je eenvoudig kopen op de exchange Binance. Dit is een hoog gewaardeerde crypto exchange met een groot aanbod aan cryptovaluta. Op Binance kan je echter alleen cryptovaluta zoals Bitcoin op storten, dus deze zal je eerst aan moeten schaffen via een andere dienst met bijvoorbeeld creditcard of iDeal. Hoe je dat kan doen wordt uitgelegd op deze pagina. Als je meer wil weten over Binance kan je dat hier lezen.

Stap 1: maak een Binance account

Maak een account aan op Binance, dit kost slechts enkele minuten. Na een emailbevestiging kan je meteen aan de slag.   Maak een account op Binance  

Stap 2: vind je Binance BTC ontvangstadres

Vind je Bitcoin ontvangstadres op Binance. Deze kan je vinden onder Funds > Deposits Withdrawals. Binance deposit Bitcoin Naast BTC klik je op Deposit. Hier krijg je een ontvangstadres, sla deze op. BTC deposit RLC->BTC RLC adres

Stap 3: koop Bitcoin met Euro's en verstuur naar Binance

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Tip: ook zeer gebruiksvriendelijk op mobiel.

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500
Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Stap 4: PIVX handelen op Binance

Binnen enkele minuten tot uren zullen je tegoeden op Binance verschijnen, als het goed is krijg je een email melding als het zover is. Vervolgens kan je onder Exchange > Markets zoek je naar PIVX om Pivx te kunnen kopen met Bitcoin. Onder het tabje Market kan je gemakkelijk de marktprijs bieden zodat je nooit teveel kan uitgeven. Zie onderstaande screenshots voor de interface.
buy gxs
Voorbeeld bieden marktprijs, ga op zoek naar PIVX in plaats van GXS zoals in het screenshot
Tip: je kan je winst ook weer verkopen op LiteBit en Coinbase. Converteer je PIVX weer naar BTC en stuur het terug. Beide diensten bieden de mogelijkheid om het op je bankrekening te laten storten.

Wat is Pivx?

Pivx is een cryptovaluta met de focus op pricacy en het maken van anonieme transacties. Bekijk ook het artikel wat is de beste anonieme cryptovaluta om het te vergelijken met anderen zoals Monero en Verge. PIVX staat voor Private Instant Verified Transaction(X). De officiële website geeft aan:

Gebouwd voor snelle, veilige en privé transacties

Het is gelanceerd op 1 februari 2016 onder de naam Darknet. Het gebruikt Proof-of-Stake wat betekent dat het niet ge-mined kan worden maar je wel een vergoeding krijg voor het terbeschikkingstellen van de coins. Ook kan je er geld mee verdienen door een Masternode te bezitten en te draaien. Hiervoor heb je 10.000 PIVX nodig per node.

Verder gebruikt PIVX het Quark Hasing Algoritme en is niet te minen met hardware. De block-time bedraagt 60 seconden, wat kort is vergeleken met Bitcoin waar dat 10 minuten bedraagt. Het heeft geen pre-mine plaatsgevonden wat betekent dat de makers van de coin op een eerlijke manier hun eigen PIVX hebben moeten vergaren en daarmee net zoveel kans hebben als een nieuwe koper.

Ook is het mogelijk om transacties direct te verifiëren middels de SwiftTx technologie implementatie. Door Coinjoin te gebruiken in combinatie met het ontraceerbare zerocoin protocol zijn transacties grotendeels privé.

Om meer details te kunnen zien in vergelijking met Dash klik op de onderstaande afbeelding:

 

Google trends

De lijn hieronder geeft de trend aan naar het Google zoekvolume naar de term “Pivx”. Deze grafiek kan een indicatie zijn van de populariteit van de coin. Let er op dat dit een relatieve grafiek is op basis van percentages en geen absolute aantallen.