Ripple Kopen | EUR-XRP Koers

XRP – Ripple Koers


XRP – Ripple kopen

Er zijn uiteenlopende manieren om Ripple te kopen of te handelen en er zijn ook nog uiteenlopende manieren om het op te slaan voor lange- of korte termijn. Op deze pagina wordt uitgelegd welke manier er mogelijk zijn en welke het beste aansluit bij je eigen behoeften. Belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn:

  • Betaalmethoden: iDeal, creditcard of PayPal
  • Moeilijkheidsgraad: beginners of gevorderden
  • Cryptovaluta bezitten of handelen: sleutels beheren of alleen speculeren

Let op: vanwege grote drukte bij crypto-diensten is Ripple niet overal meer verkrijgbaar. Je kunt het proberen op Binance maar deze heeft een gelimiteerd aantal registraties per dag. Een alternatief is te handelen in crypto-fondsen via Crypto500. Hierbij investeer je in een fonds dat de koers van Ripple weerspiegelt. Omdat het om fondsen gaat is het altijd op voorraad.

Onderstaand wordt uitgelegd hoe je XRP Ripple kan handelen via beide diensten.

Ripple kopen Crypto500

De dienst om voor het kopen van XRP Ripple met het minste gedoe is waarschijnlijk Crypto500. Hier investeer je in feite in “fondsen” van cryptovaluta die gebaseerd zijn op de daadwerkelijke koers. Het voordeel van het investeren in fondsen is dat je zelf niet de verantwoordelijkheid hebt voor het beheren van je “keys” en “wallets”. Daardoor is het relatief veilig voor beginners met kleine bedragen maar ook als je met grote bedragen wil handelen.

Maak  nu een account aan op Crypto500

Tip: om te wennen aan de interface en de manier van handelen kan je gratis een demo-account aanmaken. Als je vervolgens wil handelen met echt geld kan je dit eenvoudig op je Crypto500 rekening storten.

Stap 1: Maak een account aan

Ga naar de website van Crypto500 en maak een account aan.

Crypto500 account

Vul vervolgens je gegevens in en wacht op een email bevestiging.

Stap 2: Geld storten op je account

Zodra je account is aangemaakt kan je geld gaan storten om mee te handelen. Klik rechtsboven op de knop “Geld storten”.

Kies vervolgens je gewenste betaalmethode, waaronder iDeal, creditcard en mister cash.

Crypto geld storten

Volg de vervolgstappen en de tegoeden zullen in je Crypto500 account verschijnen.

Stap 3: Een koop order instellen

Op het handelsplatform zie je alle cryptvaluta paren staan. Let op dat je kan handelen met crypto-paren en Dollar-paren. Als je bijvoorbeeld verwacht dat Ripple (XRP) zal stijgen ten opzichte van de dollar kan je de volgende order instellen:

Klik eerst op de Ripple/Dollar knop:

Ripple handelen

Vervolgens kan je de kooporder instellen. In onderstaand voorbeeld zie je dat er €500 wordt ingelegd om te speculeren dat Ripple zal stijgen. (Als je verwacht dat het daalt kan je op “verkoop” klikken. Om dit te doen hoef je het niet daadwerkelijk in bezit te hebben.) Vervolgens kan je je hefboom kiezen. Als je bijvoorbeeld 20 kiest wil dit zeggen dat als ripple met 1% stijgt dat je order 20% meer waard is. Dit geldt uiteraard ook voor dalingen. Als je een winst doel instelt van 250, zal Crypto500 automatisch je order verkopen. Ook kan je een maximaal verlies instellen.

ripple xrp kopen

Stap 4: Positie afwachten

Als je de kooporder hebt ingesteld is het afwachten wat het koersverloop zal zijn. Je kan de order handmatig sluiten of je kan wachten tot het winst- of verliesdoel is bereikt; hier hoef je dan verder niets voor te doen. Als je het handelsgeld weer uit wil laten betalen ga je weer naar de sectie “geld storten” en klik je vervolgens op “geld opnemen”. Vul hier je rekeningnummer in en het geld zal worden overgemaakt naar je bankrekening.

Ga direct naar Crypto500

Ripple kopen Binance

Als je Ripple wil kopen niet specifiek om te speculeren maar ook voor het bezit en/of gebruik ervan kan je dit doen via de diensten van Binance. Om geld te kunnen storten op Binance heb je eerst een andere dienst nodig die Euro’s omzet in Bitcoin die je vervolgens naar Binance kan sturen om Ripple mee te kopen. Hoe je dat kan doen wordt hieronder uitgelegd. Wil je meer weten over Binance? Lees dat op deze pagina.

Stap 1: maak een Binance account

Maak een account aan op Binance, dit kost slechts enkele minuten. Na een emailbevestiging kan je meteen aan de slag.

Maak een account op Binance

Stap 2: vind je Binance BTC ontvangstadres

Vind je Bitcoin ontvangstadres op Binance. Deze kan je vinden onder Funds > Deposits Withdrawals.

Binance deposit Bitcoin

Naast BTC klik je op Deposit. Hier krijg je een ontvangstadres, sla deze op.

BTC deposit XRP->BTC XRP adres

Stap 3: koop Bitcoin met Euro’s en verstuur naar Binance

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld. Koop Bitcoin met creditcard Coinbase Gratis €8 bij besteding van €85 of meer! Tip: ook zeer gebruiksvriendelijk op mobiel.
  iDeal: vanwege de grote vraag naar bitcoin is het moeilijk te verkrijgen. Dit zijn de opties:
  • Bitonic: meestal voorraad
  • LiteBit: nieuwe registraties tijdelijk gesloten
  • Satos: voor zover bekend wel voorraad
  • BTCDirect: voor zover bekend wel voorraad
Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Stap 4: XRP handelen op Binance

Binnen enkele minuten tot uren zullen je tegoeden op Binance verschijnen, als het goed is krijg je een email melding als het zover is. Vervolgens kan je onder Exchange > Markets zoek je naar XRP om Ripple te kunnen kopen met Bitcoin. Onder het tabje Market kan je gemakkelijk de marktprijs bieden zodat je nooit teveel kan uitgeven. Zie onderstaande screenshots voor de interface.

buy gxs
Voorbeeld bieden marktprijs, ga op zoek naar XRP in plaats van GXS zoals in het screenshot

Tip: je kan je winst ook weer verkopen op LiteBit en Coinbase. Converteer je XRP weer naar BTC en stuur het terug. Beide diensten bieden de mogelijkheid om het op je bankrekening te laten storten.

Wat is Ripple?

Ripple, afgekort XRP, is een cryptovaluta en een gedistribueerd protocol voor gedecentraliseerde marktplaatsen dat gebruik maakt van blockchain technologie en smart contracts. De tokens zullen 200 miljoen gebruikers dienen op Aptoide en is de nieuwe eigen valuta voor de app economie dat er voor zorgt dat het betrouwbaar is zonder de tussenkomst van derden.

Aptoide is een van de grootste Android App Stores, met meer dan 4 miljard downloads en 200 miljoen gebruikers die met meer dan 12 duizend ontwikkelaars in contact staan, waaronder Zeptolab en Gameloft. Verder heeft het samenwerkingen met meer dan 70 corporaties, waaronder fabrikanten en Telecom bedrijven.

Ripple visie

Wat is Ripple?

Ripple is een bedrijf en cryptovaluta gemaakt voor betalingen. De makers van Ripple beseften zich dat ondanks de grote vooruitgang in techniek de huidige infrastructuur voor betalingen achterhaald was en draait op systemen die gemaakt zijn nog voor het internet goed en wel operatief was. Het doel van Riplle is deze infrastructuur te verbeteren met behoud van betrouwbaarheid en snelheid en daarmee te kosten te verlagen.

Vergeleken met andere cryptovaluta heeft XRP zeer snelle transacties en zeer lage transactiekosten. Hier staat wel tegenover dat het hele systeem meer gecentraliseerd is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit wil zeggen dat er partijen zijn die grote invloed hebben op de markt en dit wordt vaak bekritiseerd.

Wat is RippleNet?

Dit is het netwerk achter Ripple. Dit netwerk verbindt betaaldiensten, banken, bedrijven en beurzen. Hiermee hebben ze een een platform waar je gemakkelijk geldbedragen kan verzenden en ontvangen. De transacties zijn snel en worden direct uitgevoerd en heeft zeer lage kosten om te gebruiken en lage transactiekosten vergeleken met traditionele systemen.

Ripple wallet

De meest veilige manier om Ripple coins op te slaan is het gebruik van een hardware wallet, bijvoorbeeld op de Ledger Nano S. Lees op deze pagina meer over hardware wallets.

Als je niet wil investeren in een hardware wallet zijn er ook andere mogelijkheden. Een populaire wallet dienst die Ripple ondersteunt is bijvoorbeeld GateHub. Als je hier een account hebt aangemaakt kan je je ontvangstadres vinden en deze gebruiken bij het afrekenproces van LiteBit.

Mocht je op een later tijdstip Ripple willen verhandelen voor andere coins zoals Bitcoin, Ethereum of IOTA vele andere altcoins kan je je Ripple ook naar een exchange sturen. Binance is een exchange die XRP ondersteunt en een groot aanbod heeft van cryptovaluta:

Maak een ontvangstadres op Binance

xrp ripple coin