Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Ripple kopen

De cryptocurrency Ripple (XRP) heeft de laatste jaren mogen rekenen op een toename in gebruik en populariteit. Het decentrale peer-to-peernetwerk van Ripple wordt door steeds meer financiële instellingen gebruikt. Met dit gegeven op zak kan het idee bij je opkomen om Ripple te kopen. De native token van Ripple (XRP) is immers vrij verhandelbaar. Wanneer je nog nooit XRP-tokens hebt gekocht of wanneer je geheel nieuw bent in de wereld van de handel in cryptocurrency’s kan de vraag opkomen hoe het kopen van Ripple werkt. Hieronder vind je daarom precies hoe en waar je Ripple kopen kunt én hoe de opslag van XRP-tokens in zijn werk gaat.

Hoe koop ik Ripple?

Ripple (XRP) kopen begint met het hebben of maken van een account bij een exchange. Het aanmaken van een account is meestal simpel en kan volledig online. Wel dien je altijd je identiteit te verifiëren en je account goed te beveiligen door middel van een sterk wachtwoord en, waar mogelijk, tweefactorauthenticatie. Vervolgens kun je overgaan op het storten van geld. Dit doe je vaak met de gebruikelijke betaalmethodes, zoals een bankoverschrijving of creditcard. Steeds meer exchanges ondersteunen daarnaast iDEAL. Het is ook mogelijk om crypto te storten vanuit een externe wallet. Is de storting gelukt, dan kun je jouw fiatgeld of cryptotokens inruilen tegen XRP-tokens via de exchange. Zoek hiervoor naar Ripple of XRP in de lijst van aangeboden crypto’s en kies de hoeveelheid tokens die je wilt kopen. Vervolgens rond je de transactie af.

Waar koop ik Ripple?

Wil je Ripple kopen, dan kun je hiervoor terecht bij een cryptocurrency exchange. Dit kun je zien als een online handelsplaats waar cryptocurrency’s worden gekocht en verkocht. Omdat Ripple (XRP) een grote en vrij populaire cryptocurrency betreft, hebben veel exchanges, zoals Bitvavo, Coinbase en Binance, het opgenomen in hun aanbod. Hierdoor kan het lastig zijn om een geschikte exchange te vinden. Vergelijk exchanges bijvoorbeeld op aspecten als gebruiksgemak, aanbod, handelskosten en klantenservice. Veel Nederlandse handelaren kiezen ervoor om te beginnen met een Nederlandse exchange. Dat voelt vaak betrouwbaar aan. Heb je al wat meer ervaring, dan zou je eens kunnen kijken naar grotere buitenlandse exchanges met veel aanbod en handelsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Binance of Coinbase.

Hoe moet ik mijn Ripple bewaren?

Nadat je Ripple hebt gekocht, dien je de XRP-tokens ergens op te slaan. Hier heb je een wallet voor nodig die XRP ondersteunt. Net als bij de exchanges geldt ook hier dat veel wallets deze token ondersteunen. Er bestaan veel verschillende soorten wallets. Een populaire wallet is de exchange wallet. Dit is een ingebouwde online opslagplaats voor tokens binnen de omgeving van een exchange. Deze is vaak gemakkelijk in gebruik en je kunt jouw tokens altijd inzien, bijvoorbeeld via een app van je exchange of via een computer. Een exchange wallet biedt door het centrale en online karakter wel minder veiligheid dan bijvoorbeeld een hardware wallet. Laatstgenoemde functioneert offline en is praktisch niet te hacken. Het biedt wel minder gebruiksgemak. De tussenoptie is een software wallet. Je beheert je tokens dan digitaal zelf.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Dit kun je met Ripple

Ripple (XRP) is een cryptocurrency die inzet op directe (peer-to-peer)transacties. Wanneer je bijvoorbeeld geld over wilt maken via de bank naar de andere kant van de wereld kan dit in slechts enkele seconden en zonder dat tussenpartijen commissie pakken. De XRP-token dient als een soort overbrugging tussen twee verschillende valuta’s.

Jij kunt bijvoorbeeld jouw euro’s inwisselen voor XRP en vervolgens de XRP-tokens naar Amerika sturen. In Amerika kunnen de XRP-tokens weer worden ingeruild voor dollars. Met Ripple voer je dus gemakkelijk en tegen lage kosten transacties uit. Uiteraard kun je het ook zien als een beleggingsobject. Ripple kopen doe je dan om te anticiperen op potentiële koersbewegingen en zo winst te genereren.

Wat doet de koers van Ripple?

De koers van Ripple (XRP) loopt al sinds 2013. Zoals bij praktisch alle cryptocurrency’s is ook Ripple een bijzonder volatiel product. De koers reageert op het economische stelsel van vraag en aanbod. Als er op een bepaald moment veel vraag is naar Ripple, dan zal de koers waarschijnlijk stijgen. Is er juist weinig vraag terwijl het aanbod groot blijft, dan kan een koersdaling het gevolg zijn. Wat de koers van Ripple (XRP) in de toekomst gaat doen, weet helaas niemand. Fanatiekelingen van deze cryptomunt verwachten dat Ripple in de toekomst blijft stijgen. Deze optimistische vooruitzichten worden gebaseerd op het feit dat Ripple al door veel (grote) financiële instellingen wordt gebruikt en dat het netwerk solide functioneert.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!