Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

LiteBit Wallet

Wat is een LiteBit Wallet?

De LiteBit wallet is de geïntegreerde exchange wallet die behoort tot het platform van LiteBit. LiteBit is een populaire cryptocurrency exchange die zowel geschikt is voor beginnende als ervaren handelaren. Veiligheid en gebruiksgemak staan voorop. In de ingebouwde wallet kunnen cryptocurrency’s worden bewaard en beheerd. Om deze wallet te bereiken, heb je een actieve internetverbinding nodig. De wallet functioneert volledig via het internet en kent geen fysiek apparaatje. Hiermee is het naast een exchange wallet ook een online (hot) software wallet. LiteBit voldoet aan Nederlandse wet- en regelgeving en is geregistreerd bij de DNB. Daarom dien je je identiteit te verifiëren alvorens je de wallet kunt gebruiken.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Hoe werkt een LiteBit Wallet?

Nadat je hebt ingelogd, kun je jouw LiteBit wallet inzien. Je vindt hier een overzicht van alle verschillende soorten wallets die binnen jouw LiteBit wallet vallen. Elke cryptocurrency vereist zijn eigen type wallet. Zo kun je bijvoorbeeld geen ETH versturen naar een BTC-wallet. Jouw LiteBit wallet is zowel in te zien via het internetplatform als via de app. Wil je het inzien via het internetplatform, dan navigeer je in de bovenbalk naar Wallets. Via de app navigeer je via de onderste balk naar Portfolio. De wallet van LiteBit werkt simpel en lijkt in verschillende opzichten op ingebouwde wallets van andere exchanges.

Private key

Aan elke public key zit een private key gekoppeld. Deze privésleutel dien je veilig op te slaan, nu deze het beheer van jouw tokens ontgrendelt. Maak je gebruik van de exchange wallet van LiteBit, dan heb jij jouw private keys niet zelf in beheer. LiteBit voert hier het beheer over en het is dan ook niet mogelijk om toegang te krijgen tot jouw private keys. Houd je liever het beheer in eigen handen, dan zou je een externe wallet kunnen overwegen, bijvoorbeeld in de vorm van een hardware of mobiele wallet.

Wat zijn de mogelijkheden?

De LiteBit wallet biedt je in essentie hetzelfde als andere exchange wallets. De cryptocurrency’s die aangeschaft kunnen worden via LiteBit kunnen in de geïntegreerde wallet worden opgeslagen. Dat betekent dat LiteBit dus niet voor alle bestaande crypto valuta een ingebouwde wallet kent. Binnen de omgeving van de LiteBit wallet vind je een overzicht van alle coin wallets. Je kunt dan zien hoeveel tokens jij per cryptocurrency in bezit hebt en wat hiervan de gemiddelde marktwaarde is. Ook geeft de wallet je de mogelijkheid om tokens te verkopen, versturen en ontvangen (storten). Zo is het dus mogelijk om tokens vanuit een externe wallet over te plaatsen naar je LiteBit wallet en andersom.

Voordelen van een LiteBit Wallet

– Veel gebruiksgemak
– Kosteloos te gebruiken
– Altijd en overal te bereiken

Omdat de ingebouwde wallet van LiteBit een exchange wallet betreft, kun je jouw tokens op dezelfde plek opslaan als waar je ze gekocht hebt. Dit biedt gebruiksgemak en bespaart je een hoop tijd, omdat je geen externe wallets hoeft te vergelijken. Daarnaast scheelt het ook aanzienlijk in de kosten in vergelijking tot veel externe wallets, omdat de LiteBit wallet kosteloos te gebruiken is. Het is daarbij mooi meegenomen dat je de wallet met behulp van een actieve internetverbinding altijd en overal kunt inzien.

Hoe maak ik een LiteBit Wallet?

Het is niet mogelijk om een LiteBit wallet afzonderlijk aan te maken. Je zult dus een account moeten aanmaken bij de exchange. De ingebouwde wallet krijg je er dan automatisch bij. Het aanmaken van een account bij LiteBit is erg simpel. Je dient een online formulier in te vullen waarbij je gegevens als naam en e-mailadres moet overleggen. Ook dien je jouw telefoonnummer, adres en identiteit te verifiëren tijdens het registreren. Het inschakelen van twee-factor-authenticatie is verplicht en kan via sms of een speciale authenticator app. Hiernaast is het belangrijk om te kiezen voor een sterk wachtwoord. Wie namelijk toegang heeft tot jouw account heeft ook toegang tot jouw tokens in de exchange wallet.

Veelgestelde vragen over de LiteBit Wallet

Met de geïntegreerde wallet van LiteBit profiteer je van de verschillende voordelen die exchange wallets bieden.

Ga je cryptocurrency’s storten naar jouw LiteBit wallet, dan heb je het ontvangstadres nodig. Deze vind je door te navigeren naar jouw wallet binnen de omgeving van LiteBit. Klik naast de cryptocurrency die je wilt ontvangen op Storten. Hier zie je het ontvangstadres. Let er altijd goed op dat je de juiste crypto naar de juiste wallet verzendt. Je kunt crypto A niet naar crypto wallet B versturen, want dan raak je jouw tokens kwijt.

De wallet van LiteBit scoort gemiddeld op het vlak van veiligheid. De digitale portemonnee wordt nooit zo veilig als een externe wallet, omdat alle tokens op een centrale plek worden opgeslagen en je zelf niet het beheer houdt. Omdat sommige exchanges gebruikmaken van offline (cold) storage kunnen deze exchanges een relatief hoge mate aan veiligheid garanderen. Of LiteBit dit ook doet, wordt nergens aangegeven. Hierdoor wordt aangenomen dat LiteBit de tokens opslaat in hot wallets. Dit resulteert in een gemiddelde mate aan veiligheid.

De LiteBit wallet biedt je de mogelijkheid om cryptovaluta te verzenden naar een externe wallet. Dat kan een wallet van iemand anders zijn, maar ook een andere wallet van jou. Om een transactie tot stand te brengen, navigeer je eerst naar jouw wallet binnen de omgeving van LiteBit. Klik vervolgens naast de cryptocurrency die je wilt verzenden op Versturen. Bepaal het aantal tokens en vul het ontvangstadres in om de transactie tot stand te brengen.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!