Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Crypto overzetten van Bitvavo naar Binance: hoe werkt dat?

Let op: Binance heeft de Nederlandse markt verlaten. Je kunt dus niet meer handelen op dit platform als Nederlander. Als je zoekt naar een goedkoop en veilig alternatief, kijk dan eens naar Bitvavo.

 

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur als het gaat om crypto-exchanges. Voor de een is het Binance of Bitvavo, voor de ander is het Coinbase of Libertex. Veel Nederlanders kiezen vaak voor Binance of Bitvavo. Het kan voorkomen dat je besluit om je crypto over te zetten van de ene exchange naar de andere. In dit artikel leggen we uit hoe je crypto kunt overzetten van Bitvavo naar Binance. Doe je dat toch liever andersom? Dan kun je op deze pagina terecht.

Redenen voor een overstap van Bitvavo naar Binance

Als we eerlijk zijn zien we vaker dat handelaren de overstap maken van Binance naar Bitvavo en niet andersom, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt. In een eerder artikel omschreven we de verschillen tussen de twee populaire exchanges. In datzelfde artikel is ook te lezen waarom mensen de overstap maken van Bitvavo naar Binance en andersom. De nummer één reden? De betalingsmogelijkheden van Binance.

Sinds 2021 is het bij ’s werelds grootste exchange niet meer mogelijk om met iDeal of bankoverschrijving te betalen. Een heel groot nadeel voor Nederlandse handelaren. Omdat Bitvavo van Nederlandse bodem is, kan er vanzelfsprekend wel betaald worden met iDeal of bankoverschrijving.

Qua aanbod snappen we dat ervaren cryptohandelaren zich liever aansluiten bij Binance. De exchange beschikt over ruim 350+ cryptovaluta’s. Bij Bitvavo staat de teller op 175+. Best een verschil. Gelukkig kan je crypto eenvoudig overzetten van Bitvavo naar Binance.

Crypto overzetten van Bitvavo naar Binance: het stappenplan

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je crypto van Bitvavo naar Binance kunt versturen. Het is goed om te weten dat je onderstaande stappen niet uit kunt voeren via de app of mobiele browser. Uit veiligheidsoverwegingen dient hiervoor een computer gebruikt te worden.

Stap 1: log in op je Bitvavo account en navigeer naar de valuta die je wilt versturen. Je kunt in principe iedere valuta die je in je bezit hebt versturen. Wanneer je de valuta hebt aangeklikt, klik je rechts bovenin op opnemen.

Klik op opnemenStap 2: voer het stortingsadres van de ontvangende wallet – in dit geval je Binance wallet – in.

Stortingsadres

Stap 3: Voer de hoeveelheid digitale valuta die je wil versturen in bij het veld bedrag.

Stortingsbedrag

Stap 4: Controleer de transactie en bevestig deze door op doorgaan te klikken.

Storting controleren

Stap 5: Nu alleen nog bevestigen! Dit kun je doen via de mail die je ontvangt. Wanneer je dit hebt gedaan, is je digitale valuta overgezet van Bitvavo naar Binance. 

Bevestig de mail

Hoelang duurt het overzetten van mijn crypto?

Het versturen van cryptovaluta van Bitvavo naar andere wallets zoals Binance kan even duren. Soms wel enkele uren. Dit heeft puur te maken met hoe snel je transactie wordt bevestigd door het netwerk. Dit is afhankelijk van het tijdstip en de digitale valuta. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de crypto niet binnen vijf minuten in je Binance wallet staat. 

Je hebt nu gebruik gemaakt van een online wallet. Er zijn nog meer soorten wallets. Benieuwd naar welke soorten er nog meer zijn? Dan verwijzen we je graag door naar onze wallet pagina.

Kan ik mijn cryptovaluta ook bij meerdere partijen spreiden?

Dat kan zeker! Het is niet verplicht, maar wordt zelfs sterk aangeraden. Door te spreiden bij meerdere partijen loop je minder risico. Stel dat een exchange failliet gaat en jij niet meer bij je geld kunt, ben je door te spreiden niet alles kwijt. Naast dat je natuurlijk kunt spreiden op meerdere cryptomunten, kun je dit ook gemakkelijk met exchanges doen. Beleggen is altijd een risico, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken door research te doen naar de exchange waar je jouw crypto wilt stallen. Kijk ook eens op onze onafhankelijke review pagina voor meer info over exchanges.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!