Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

AdCoin

Adcoin (ACC) is een virtuele munt, gericht op de online advertentiemarkt. Deze cryptovaluta moet een oplossing bieden voor hoge transactiekosten op advertentieplatformen die doorberekend worden aan de adverteerder of uitgever. Adcoin biedt een alternatief voor Bitcoin, maar dan met de bedoeling om sterke koersschommelingen die bij Bitcoin voorkomen te vermijden, en de waarde van Adcoin te laten stijgen naarmate de munt vaker gebruikt wordt. Adcoin is in de markt gezet door een groep Nederlandse ondernemers. Zij gaan ervan uit dat de munt zijn waarde zal bewijzen binnen advertentienetwerken als Google Adsense met het genereren van leads, clicks en klanten. Lees meer over het project, de koers en het kopen van AdCoin.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
AdCoin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Adcoin Koers en Waarde

Adcoin kopen – veilig en snel bij Bitvavo

De AdCoin koers is onvoorspelbaar, maar dat geldt voor de prijs van alle cryptocurrency. Het is daarom slim om de koers goed in de gaten te blijven houden en te kijken naar de waarde. In het geval van de AdCoin is er geen koers beschikbaar. Waarom dat is, lees je bij ‘AdCoin in handen van de community.’

Wat we wel over de koers van AdCoin kunnen vertellen, is het volgende:

  • De all time high waarde is $0,7958
  • De laatst bekende prijs is $0.00021799
  • Er zijn zo’n 16,8 miljoen AdCoin tokens in omloop+

De waarde van de AdCoin wordt niet meer geregistreerd, omdat er niet meer gehandeld kan worden in deze cryptomunt. Je zult dan ook de AdCoin niet tegenkomen in listings van exchanges als crypto om te kopen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven aan cryptomunten. Op het vlak van advertenties is AdEx Network een vergelijkbare cryptomunt. Wel blijven de AdCoin tokens op de blockchain bestaan.

Wat is Adcoin?

Vroeger was adverteren nog redelijk eenvoudig, simpelweg vanwege de beperkte mogelijkheden. De komst van het internet heeft de advertentiewereld compleet omgegooid. Tegenwoordig kan er al met centen worden geadverteerd, wat overigens voor een adverteerder veel waard kan zijn. De uitgevers en de content makers ontvangen minimale bedragen. De bedenkers van de AdCoin wilde de financiële afhandeling van de minimale geldbedragen versnellen en vergemakkelijken met deze cryptovaluta. Het netwerk zou gaan draaien op kosten per klik of per 1000 bezoekers. Dat zou afhankelijk zijn van de waarde en vorm van adverteren.

adcoin-crypto-currency

Oprichting en vervolg

Het bedrijf achter de AdCoin moest op 31 december 2019 zijn deuren sluiten. Na 2,5 jaar hard werken moesten de bedenkers noodgedwongen een punt zetten achter het project. Na een geweldige start kreeg de AdCoin eind 2018 een harde klap te verwerken. Er kwamen te weinig investeringen binnen, waardoor het project niet langer meer kon doorgroeien. De koers en waarde kelderden daardoor ook drastisch. Advertenties waren niet haalbaar en de AdCoin kreeg vrijwel geen aandacht meer. De eigenaren investeerden veel van hun eigen geld in de cryptocurreny, maar dat was maar net voldoende om de medewerkers te kunnen betalen. De kosten waren tot een nulpunt gedaald en desondanks bleef er een groot team achter de munt staan. De AdCoin koers stond op zijn ATH op bijna $0,80, maar tegen sluitingstijd bleef er niet meer over dan $0.0002.

AdCoin in handen van de community

In de zomer van 2019 besloot AdCoin op zoek te gaan naar een nieuwe samenwerking of een bedrijf dat de cryptomunt in zijn totaliteit wilde overnemen. Er werd echter geen geïnteresseerde partij gevonden. De nieuwe regelgeving omtrent cryptocurrency bleek de ondergang van de AdCoin. De Nederlandse Bank vroeg namelijk een bedrag van 100.000 euro tot 200.000 euro voor het bestrijden van witwaspraktijken. Dat bedrag kon het bedrijf niet betalen, waardoor de web wallet op 31 december 2019 uit de lucht ging. De Adcoin is echter nog niet verdwenen en bestaat nog altijd. Zoals de blockchain bestaat, zal ook de AdCoin blijven voortbestaan. Op 31 december 2019 werd het project dan ook officieel overgedragen aan de community achter de AdCoin. De community bepaalt nu wat de munt nog waard is en wat ermee gebeurt. Omdat de cryptomunt wel officieel van de markt is (listings exchanges), is er geen koers meer beschikbaar van de AdCoin.

Waarom je de AdCoin zou willen kopen

De AdCoin was een interessante cryptocurrency voor adverteerders en uitgevers om te kopen. De cryptovaluta werd bedacht door de Nederlanders Niels-Jan van der Hoek en enkele collega’s. Een van de grootste voordelen van de AdCoin is dat de transactiekosten zeer beperkt blijven. De voorraad bestaat uit ongeveer 60 miljoen munten, waardoor de verwachting was dat de koers stabiel zou blijven. Echter zijn cryptocurrencies afhankelijk van de markt en had de AdCoin koers kunnen stijgen wanneer de populariteit toeneemt en meer adverteerders gebruik zouden gaan maken. De cryptomunt kopen is achteraf geen goede keuze geweest, omdat de AdCoin geen waarde meer heeft. Wanneer je AdCoins hebt gekocht, blijven deze wel in jouw wallet bestaan.

Waar koop je AdCoin?

De snelste en handigste manier om AdCoin (of een andere cryptovaluta) te kopen is bij een crypto-exchange. Je kan eenvoudig een account aanmaken bij de exchange en vervolgens de gewenste cryptomunt aanschaffen. Een exchange biedt normaliter de keuze uit honderden cryptomunten, waaronder de AdCoin. Betalen kan met de bekende betaalsystemen. Vervolgens is het mogelijk om de cryptocurrency op jouw account bij de exchange te laten staan of de munten over te boeken naar een eigen wallet. Enkele bekende exchanges zijn Bitvavo en Binance.

Let op: de AdCoin is momenteel niet meer actief op de crypto markt en kan daardoor niet gekocht worden bij exchanges. Vergelijkbare cryptovaluta’s, zoals AdEx zijn wel te verhandelen. Wanneer je cryptovaluta koopt, dan wordt deze opgeslagen in jouw wallet naar keuze. Het juiste moment om cryptomunten te kopen, kies jij zelf uit. Bekijk altijd de koers, zodat je weet hoeveel de munt waard is.

Crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Adcoin Wallet

Als jij AdCoin voor een lang termijn wil kopen, dan raden wij je aan om de munten niet bij de exchange te laten staan. Je kan namelijk een eigen Adcoin-wallet aanmaken en de munten opslaan. De makers van de AdCoin lanceerde een eigen wallet. Je kan op Getadcoin.com gemakkelijk en snel een persoonlijke wallet aanmaken. Echter is deze momenteel niet meer actief.

Het is daarom interessant om te kijken naar alternatieve wallets voor andere cryptovaluta dan de AdCoin. Denk aan een hardware variant (Ledger Nano), Bitvavo exchange wallet of een app (MyCelium). Er zitten voor -en nadelen verbonden aan deze verschillende soorten. Wanneer je een actieve handelaar bent en de koers regelmatig volgt, dan wil je snel kunnen kopen en verkopen. Dat kan via een exchange wallet. Maar ga je voor een lange termijn investering met de verwachting dat de waarde stijgt? Dan kun je jouw cryptovaluta prima opslaan op bijvoorbeeld de Ledger Nano.

Adcoin Wallets

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!