AdCoin

De AdCoin is de cryptocurrency voor online advertenties. De crypto-valuta richt zijn pijlen uitsluitend op de advertentiemarkt. Het moet voor zowel adverteerders als publishers mogelijk worden om met de AdCoin een betaling te kunnen afhandelen. De advertentiemarkt is online bijzonder interessant, aangezien er voor een groot deel kleine bedragen moeten worden afgerekend. De hoge transactiekosten zijn in dat geval een enorm nadeel en juist die kosten zijn met de AdCoin munt verleden tijd. Daarnaast gaat er ook geen geld verloren bij het omwisselen van verschillende valuta.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
AdCoin converter

Adcoin Koers

Koop cryptocurrencies veilig en snel bij AnyCoin

De AdCoin koers is onvoorspelbaar, maar dat geldt voor de prijs van alle cryptocurrency. Het is daarom slim om de koers goed in de gaten te blijven houden. In het geval van de AdCoin is er geen koers meer beschikbaar. Waarom dat is, lees je bij ‘AdCoin in handen van de community.’

Wat is Adcoin?

Vroeger was adverteren nog redelijk eenvoudig, simpelweg vanwege de beperkte mogelijkheden. De komst van het internet heeft de advertentiewereld compleet omgegooid. Tegenwoordig kan er al met centen worden geadverteerd. De uitgevers en de content makers ontvangen minimale bedragen. De bedenkers van de AdCoin wilde de financiële afhandeling van de minimale geldbedragen versnellen en vergemakkelijken met deze cryptovaluta. Het netwerk zal gaan draaien op kosten per klik of per 1000 bezoekers.

adcoin-crypto-currency

Oprichting en vervolg

Het bedrijf achter de AdCoin moest op 31 december 2019 zijn deuren sluiten. Na 2,5 jaar hard werken moesten de bedenkers noodgedwongen een punt zetten achter het project. Na een geweldige start kreeg de AdCoin eind 2018 een harde klap te verwerken. Er kwamen te weinig investeringen binnen, waardoor het project niet langer meer kon doorgroeien. Advertenties waren niet haalbaar en de AdCoin kreeg vrijwel geen aandacht meer. De eigenaren investeerden veel van hun eigen geld in de cryptocurreny, maar dat was net voldoende om de medewerkers te kunnen betalen. De kosten waren tot een nulpunt gedaald en desondanks bleef er een groot team achter de munt staan.

AdCoin in handen van de community

In de zomer van 2019 besloot AdCoin op zoek te gaan naar een nieuwe samenwerking of een bedrijf dat de cryptomunt in zijn totaliteit wilde overnemen. Er werd echter geen geïnteresseerde partij gevonden. De nieuwe regelgeving omtrent cryptocurrency bleek de ondergang van de AdCoin. De Nederlandse Bank vroeg namelijk een bedrag van 100.000 euro tot 200.000 euro voor het bestrijden van witwaspraktijken. Dat bedrag kon het bedrijf niet betalen, waardoor de web wallet op 31 december 2019 uit de lucht ging. De Adcoin is echter nog niet verdwenen en bestaat nog altijd. Zoals de blockchain bestaat, zal ook de AdCoin blijven voortbestaan. Op 31 december 2019 werd het project dan ook officieel overgedragen aan de community achter de AdCoin.

Waarom je de AdCoin zou willen kopen

De AdCoin is een interessante cryptocurrency voor adverteerders en uitgevers. De cryptovaluta werd bedacht door de Nederlanders Niels-Jan van der Hoek en enkele collega’s. Een van de grootste voordelen van de AdCoin is dat de transactiekosten zeer beperkt blijven. De voorraad bestaat uit ongeveer 60 miljoen munten, waardoor de verwachting is dat de koers stabiel blijft. Echter zal de AdCoin-koers wel stijgen wanneer de populariteit toeneemt en meer adverteerders gebruik gaan maken van de coin. AdCoin kopen is dan ook een relatief veilige keuze, aangezien je niet zo snel grote verliezen zal lijden.

Waar koop je AdCoin?

De snelste en handigste manier om AdCoin te kopen is bij een crypto-exchange. Je kan eenvoudig een account aanmaken bij de exchange en vervolgens de gewenste cryptomunt aanschaffen. Een exchange biedt normaliter de keuze uit honderden cryptomunten, waaronder de AdCoin. Betalen kan met de bekende betaalsystemen. Vervolgens is het mogelijk om de cryptocurrency op jouw account bij de exchange te laten staan of de munten over te boeken naar een eigen wallet. Enkele bekende exchanges zijn Litebit en Binance.

Let op: de AdCoin is momenteel niet meer actief op de crypto markt en kan daardoor niet gekocht worden bij exchanges. Vergelijkbare cryptovaluta’s, zoals AdEx zijn wel te verhandelen.

Crypto bij Bitvavo
9.2/10
  • Nederlandse exchange
  • 50+ soorten cryptovaluta
  • 2FA authentication

Adcoin Wallet

Koop jij de AdCoin voor een lang termijn, dan raden wij je aan om de munten niet bij de exchange te laten staan. Je kan namelijk een eigen Adcoin-wallet aanmaken en de munten opslaan. De makers van de AdCoin lanceerde een eigen wallet. Je kan op Getadcoin.com gemakkelijk en snel een persoonlijke wallet aanmaken.

Adcoin Wallets