Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Amp

Met Amp (AMP) worden betalingen in crypto gemakkelijker, nu de token functioneert als onderpand.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Amp converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

AMP Koers

Zoals uit de grafiek blijkt, loopt de koers van AMP/Euro sinds 2020 vanaf een waarde van €0,0100. In 2021 trad veel prijsactie op. Dit heeft geleid tot een all-time-high prijs van bijna €0,090. De koers zakte echter weer snel naar lagere waardes.

Amp bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is AMP?

Amp (AMP) is een cryptocurrency die werd gelanceerd in september 2020 nadat het werd ontwikkeld door ConsenSys en Flexa. De crypto is gebouwd op het platform van Ethereum, wat AMP een ERC20-token maakt. Het zogeheten Amp Protocol is erop gericht om onderpand te bieden wanneer transacties met behulp van cryptocurrency’s worden verricht. Hiermee kunnen transacties niet alleen sneller, maar ook veiliger en met meer zekerheid worden verricht. Flexa heeft Amp mede-ontwikkeld en heeft voor een fraudevrije omgeving gezorgd. Daarbij staan ze voor elke individuele transactie garant, waardoor partijen nóg meer zekerheid krijgen.

Waarom je AMP wilt kopen

Cryptocurrency’s bieden veel voordelen, maar over de praktische hanteerbaarheid kun je nog altijd kritisch zijn. In veel gevallen is het namelijk onhandig om met cryptovaluta te betalen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je in een restaurant zit en na een betaling met Bitcoin lang moet blijven wachten tot de transactie is geverifieerd. Amp (AMP) biedt een overbrugging, door AMP-tokens in onderpand te geven. Zo zijn beide partijen er zeker van dat de betaling uiteindelijk wordt afgewikkeld.

Waar koop je AMP?

Verschillende cryptocurrency exchanges bieden de AMP-token aan. Denk bijvoorbeeld aan Coinbase en Binance. Wil je AMP kopen, dan moet je in het bezit zijn van een account bij een exchange. Deze kun je online aanmaken en vergt in de meeste gevallen identiteitsverificatie. Heb je toegang tot jouw account, dan kun je hier fiatgeld op storten. Vaak kan dit met betaalmethodes als creditcard, bankkaart of -overschrijving. Exchanges ondersteunen in toenemende mate betalingen via iDEAL.

Amp bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken AMP

Amp (AMP) biedt onderpand bij cryptotransacties, zodat crypto’s beter in de praktijk kunnen worden gebruikt.

Verzekering

Wanneer Amp (AMP) in de praktijk ingezet wordt, kunnen transacties met behulp van cryptocurrency’s een stuk aantrekkelijker worden. Amp neemt namelijk veel onzekerheid weg doordat er met het onderpand een soort verzekering wordt geboden. Daarnaast is frauderen amper mogelijk.

AMP-Token

AMP is een ERC20-token. In totaal bestaan er maximaal 99,2 miljard AMP-tokens. Een aanzienlijk deel hiervan is reeds in omloop. Voor een deel liggen de tokens bij investeerders, maar ook het team van Amp heeft een deel in bezit.

Smart contracts

Het functioneren van het netwerk van Amp wordt gegarandeerd door de inzet van smart contracts als onderpandbeheerders. Deze smart contracts zetten per transactie een bepaalde hoeveelheid AMP-tokens apart die bij betaling automatisch vrijgegeven worden. Smart contracts zijn self-executing en fungeren decentraal.

Flexacoin migratie

Amp is mede door Flexa ontwikkeld. Laatstgenoemde had reeds de Flexacoin geïntroduceerd, maar deze is met de lancering van AMP gemigreerd naar het Amp Protocol. Per 8 september 2020 werden Flexacoins dus omgewisseld voor AMP-tokens.

AMP Wallet

Na het kopen van AMP-tokens, moet je ze ergens opslaan. Je kunt je tokens bij de exchange laten staan. Een dergelijke exchange wallet is gemakkelijk in het gebruik, maar niet het sterkst op het vlak van veiligheid. Zoek je optimale veiligheid, dan kan een hardware wallet die AMP ondersteunt iets voor jou zijn. Een tussenoptie is een software wallet.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!