Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Basic Attention Token

Basic Attention Token (BAT) is een uniek cryptoproject met de focus op het vormen van een platform voor (online) adverteerders. Het hangt nauw samen met de browser Brave.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Basic Attention Token converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Basic Attention Token Koers

De koers binnen de grafiek van Basic Attention Token (BAT/Euro) begon in 2017 te lopen vanaf een waarde van €0,14. De koers is altijd volatiel geweest. Waar de prijzen initieel schommelden tussen lagere waardes binnen de grafiek zijn hogere prijzen te ontdekken in 2021. De all time high koers bedraagt ongeveer €1,55.

Basic Attention Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Basic Attention Token?

Basic Attention Token (BAT) is een cryptoproject dat kan worden gebruikt door adverteerders om advertenties aan te bieden. Je zou het min of meer kunnen vergelijken met Google Ads, alleen dan op de blockchain van Ethereum. Het project werd opgericht door de medeoprichter van Mozilla en Firefox (Brendan Eich). Het doel was het verhogen van de efficiëntie en veiligheid binnen de wereld van online adverteren. Daarnaast zou deze wereld een slag eerlijker moeten worden met de komst van BAT. Gebruik wordt gemaakt van de speciale browser Brave. Het gedrag van gebruikers kan beter worden gevolgd, om zo betere (en minder) advertenties te tonen.

Waarom je Basic Attention Token wilt kopen

BAT is de native coin van de Brave browser. Deze browser is volledig open-source en heeft een sterke focus op privacy. Verschillende externe gevaren, zoals schadelijke cookies, trackers en malware, worden geblokkeerd. Adverteerders kunnen Brave gebruiken om het gedrag van gebruikers op een anonieme wijze te volgen. Dat zorgt ervoor dat reclames beter kunnen worden afgesteld op de gebruiker, zodat er minder uitingen hoeven worden aangeboden voor hetzelfde resultaat. Geloof je in de filosofie van BAT, dan kun je overwegen om BAT coins te kopen.

Waar koop je Basic Attention Token?

De native coin van Basic Attention Token (BAT) kun je kopen bij een exchange, zoals Bitvavo of Kraken. Je dient voordat je gaat kopen een account aan te maken. Bij de meeste exchanges kun je vervolgens je saldo aanvullen met fiatgeld, zoals de euro. Hiermee kun je BAT kopen. Bij sommige exchanges kun je rechtstreeks BAT kopen, waardoor je niet eerst je saldo hoeft aan te vullen. Betalen doe je meestal met creditcard of bankoverschrijving.

Basic Attention Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Basic Attention Token

Basic Attention Token (BAT) is een voorbeeld van een cryptoproject dat de grenzen van blockchaintechnologie verlegt.

BAT Token

De native coin van Basic Attention Token is BAT. Dit is een ERC20 token die kan worden gebruikt voor praktisch alle betalingen binnen de infrastructuur van Basic Attention Token. Het is tevens de native token van de browser Brave.

Brave browser

Brave browser is opgericht door BAT en dus door Brendan Eich. Deze browser zou een zeer soepele internetervaring moeten bieden, terwijl de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over zijn privacy. Zo kent de browser bijvoorbeeld een ingebouwde adblocker.

Inkomsten

Als gebruiker van de browser Brave kun je een beloning in de vorm van BAT tokens ontvangen. Zo kun je dankzij dit cryptoproject vrij passief wat bijverdienen. De BAT tokens kunnen worden gebruikt om premium content aan te schaffen.

Voordelen

In de whitepaper van BAT staat een opsomming van de vele problemen die BAT poogt op te lossen. Zo zouden frustraties omtrent laadtijden, een verspilling van bandbreedte, irrelevante advertenties, zorgen omtrent privacy en lage vergoedingen verleden tijd moeten zijn met BAT.

Basic Attention Token wallet

Denk je eraan om BAT tokens te kopen? Denk dan na over de wijze waarop je de tokens gaat opslaan. Ga je voor zoveel mogelijk veiligheid, overweeg dan een offline wallet. Hecht je juist veel waarde aan maximaal gebruiksgemak, dan kan een online (exchange) wallet dé keuze voor jou zijn. Het komt neer op een persoonlijke afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!