Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (afgekort: BCH) is ooit tot stand gekomen door een afsplitsing van Bitcoin. Dit kwam voort uit het feit dat Bitcoin-gebruikers steeds minder tevreden waren met de hoge kosten en de lange transactietijden. Bitcoin Cash heeft het anders aangepakt, waardoor het een betere en efficiëntere versie van Bitcoin zou moeten zijn. De focus zou meer moeten gaan liggen op het streven om een daadwerkelijk alternatief voor traditioneel geld te bieden. De Bitcoin was door de vele transacties inmiddels niet meer dan een verhandelbare valuta die weinig werd gebruikt in het economische verkeer.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Bitcoin Cash converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Bitcoin Cash Koers

Bitcoin Cash is verhandelbaar sinds augustus 2017. De koers ligt in eerste instantie rond de €300, maar gaat daarna plotseling stevig stijgen. Waar deze korte maar intense stijging vandaan komt? Dat heeft alles te maken met de aankondiging dat Bitcoin Cash voortaan verhandelbaar zou zijn op Coinbase, een grote online exchange. Sindsdien is de koers weer gedaald en in de loop der jaren aardig gestabiliseerd.

Bitcoin Cash bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een volledig zelfstandige crypto valuta die in augustus 2017 werd geïntroduceerd door Craig Wright. Ondanks de zelfstandigheid houdt Bitcoin Cash veel verband met het grotere Bitcoin. Dit heeft te maken met het feit dat Bitcoin Cash een afsplitsing is van Bitcoin. Veel gebruikers van Bitcoin waren steeds minder te spreken over het netwerk. Waar het in eerste instantie een realistisch alternatief op fiatgeld zou moeten worden, werd het tegendeel de realiteit. De Bitcoin was niet de grondslag van dagelijkse transacties, maar werd zuiver gebruikt als een investering. Zo werd het een beleggingsproduct in plaats van een betaalmiddel, en dat was niet de bedoeling.

Daarnaast speelde rond de Bitcoin nog een ander probleem. Door de grote mate aan populariteit ging de snelheid van transacties drastisch achteruit. Het duurde relatief lang om transacties te verifiëren en hierdoor gingen de kosten ook omhoog. Dit alles heeft de matige schaalbaarheid van Bitcoin blootgelegd. Een ‘block’ binnen de keten van blocks (de blockchain) had namelijk maar een maximale grote van 1 MB. Bitcoin Cash kwam met het idee om een losse valuta neer te zetten die werkt met aanzienlijk grotere blocks, namelijk 8 tot 32 MB per block. In de praktijk bleek in september 2018 dat er in plaats van 1000 tot 1500 transacties per block bij Bitcoin, nu gemiddeld 25.000 transacties per block bij Bitcoin Cash kon worden behaald. Dit is een flinke vooruitgang.

Bitcoin Cash vervult een wezenlijke rol in de markt van vandaag en morgen. Als betalen met cryptocurrencies inderdaad de nieuwe realiteit gaat worden, is het wel belangrijk dat deze valuta’s ook de capaciteit hebben om veel transacties aan te kunnen. Bitcoin liet op dit vlak te wensen over. In die zin zou je kunnen stellen dat de Bitcoin eerder een alternatief voor goud is, een veilige haven voor beleggers, dan daadwerkelijk een valuta voor transacties.

Wel dient een kritische aantekening te worden gemaakt. Wellicht heb je het gevoel dat Bitcoin Cash het ideale alternatief voor Bitcoin is. Hiermee zou je zelfs tot de conclusie kunnen komen dat de reguliere Bitcoin onnodig is geworden. Dit is echter niet helemaal de realiteit. Hoewel Bitcoin Cash in theorie een strak plan heeft weten op te zetten, valt de praktijk soms iets tegen. De gemiddelde grootte van blocks is in de praktijk namelijk lager dan die van Bitcoin en daarnaast wordt Bitcoin ook
steeds goedkoper op het gebied van transacties. Hierdoor gaan beide cryptovaluta’s meer met elkaar concurreren dan initieel de bedoeling was.

wat is bitcoin cash

Waarom je Bitcoin Cash wilt kopen

Bitcoin Cash kan een interessante investering zijn. Het geeft namelijk uitvoering aan de missie en het ideaal van de reguliere Bitcoin. Zo koop je Bitcoin Cash niet alleen als investering, maar ook omdat je er daadwerkelijk vertrouwen in hebt dat dagelijks betalen met cryptocurrencies nog wel eens de toekomst zou kunnen zijn. Bitcoin Cash is een cryptovaluta met de potentie om veel transacties tegen lage kosten te faciliteren. Je loopt in die zin niet erg snel tegen een limiet aan en je zult niet plotseling worden geconfronteerd met kosten die onredelijk hoog zijn. Dit is precies wat je hoopt te zien bij een cryptocurrency die toekomstbestendig zou moeten zijn.

Bitcoin Cash is praktisch toepasbaar als betaalmiddel, maar kan daarnaast nog altijd fungeren als investering of belegging. In het verleden is meerdere keren gebleken dat er genoeg potentie zit in de markt om de koers van Bitcoin Cash een flinke boost te geven. Daarnaast behoort Bitcoin Cash tot de grotere namen op het gebied van altcoins. Uiteindelijk bepaalt echter het vertrouwen van beleggers binnen de markt of de koers gaat stijgen of niet. Op de cryptomarkt blijkt geregeld dat cryptoprojecten met veel potentie, van beleggers niet de waardering krijgen die ze verdienen. Je kunt dan ook niet met volle zekerheid weten of Bitcoin Cash over een paar jaar nog een succes is.

wat is bitcoin cash

Waar koop je Bitcoin Cash?

Wanneer je interesse hebt om Bitcoin Cash aan te kopen, kun je op verschillende plekken terecht. Bij exchanges en verschillende brokers kun je dergelijke cryptomunten kopen. Het is verstandig om een platform te kiezen waar je zo min mogelijk transactiekosten betaalt, terwijl de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform wel worden gewaarborgd. Immers, betaal je relatief hoge kosten, dan ontvang je minder Bitcoin Cash dan je anders voor hetzelfde bedrag zou hebben aangekocht.

Voordat je daadwerkelijk Bitcoin Cash kunt gaan kopen, dien je op het platform een account aan te maken. In de meeste gevallen is dat relatief gemakkelijk en kost het weinig tijd. Een account maak je aan via de website of de app van de betreffende aanbieder. Daarbij is het van belang dat je alle gegevens naar waarheid invult en dat je een sterk wachtwoord kiest. Wanneer je dit laatste niet doet, loop je onnodig veel risico en bestaat er een kans dat je digitale geld digitaal wordt gestolen. Nadat je je account hebt aangemaakt, zul je in de meeste gevallen een mail krijgen waarin je de registratie moet bevestigen.

Wanneer je jezelf hebt geregistreerd en je toegang tot je account hebt, kun je geld op je account storten waarmee je vervolgens cryptocurrencies koopt, in dit geval Bitcoin Cash. Geld storten kan in veel gevallen via iDEAL. Over het algemeen staat het geld dan direct op je rekening. Je kunt ook kiezen voor een bankoverschrijving, maar dit duurt meestal wat langer. Zodra het geld op je account staat, kun je er Bitcoin Cash mee aankopen.

waar koop jee bitcoin cash

Bitcoin Cash bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is een cryptovaluta met potentie. Hier liggen verschillende kenmerken aan ten grondslag.

Grote blocks voor snellere transacties

Bitcoin Cash werkt met bundels transacties (blocks) die relatief groot kunnen zijn. Hierdoor kost het weinig tijd om transacties te verifiëren en is er veel ruimte voor nieuwe transacties. Dit komt de transactiesnelheid ten goede en zorgt ook nog eens voor minder belasting van het netwerk.

Lage kosten per transactie

De kosten van transacties zijn bij Bitcoin relatief hoog geworden. Bitcoin Cash hanteert lagere kosten, zodat het een realistisch alternatief kan vormen op fiatgeld. Daarbij zijn lagere kosten ook interessanter voor beleggers en handelaren. Je houdt effectief immers meer Bitcoin Cash over bij lagere kosten.

Potentie voor in de toekomst

Doordat Bitcoin Cash een antwoord vormt op de schaalbaarheidsproblemen van het grotere Bitcoin, heeft het veel potentie voor in de toekomst. Dit heeft ermee te maken dat Bitcoin Cash zich door de grotere blocks beter leent voor grotere aantallen transacties. Dit past in een toekomstige wereld waarin er wellicht steeds meer betaald gaat worden met cryptocurrencies.

Investering

Bitcoin Cash is een van de grootste altcoins op de markt en houdt ook nog eens nauw verband met het zeer grote Bitcoin. Door de missie van de makers en de mensen die erin vertrouwen, kan het nog wel eens interessant zijn om in BCH tokens te investeren.

Bitcoin Cash Wallet

Wanneer je voor op de lange termijn in Bitcoin Cash wilt investeren, is het wellicht handig om eens na te denken over de manier waarop je de valuta wilt opslaan. Je kunt je BCH tokens veilig opslaan in een online wallet, een app of een hardware wallet. Dit laatste is een fysieke wallet die je bij je kunt dragen. Hij is niet te hacken, maar je kunt hem wel kwijtraken. Voor een online wallet geldt precies het omgekeerde: die valt wel te hacken, maar niet kwijt te raken. Bepaal zelf wat voor jou het belangrijkst is.

wallet bitcoin cash

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!