Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

BitTorrent

Via het platform BitTorrent kunnen bestanden rechtstreeks worden verstuurd. Nadat het in 2018 door TRON over werd genomen, werd het een cryptocurrency.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
BitTorrent converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

BitTorrent Koers

Eind 2022 begon de koers van BitTorrent-New (BTT) te lopen. Vanaf de eerste dagen vertoont de koers al veel volatiliteit, met een top van boven de €0,0000030. Zoals de grafiek laat zien, was deze prijs slechts van korte duur.

BitTorrent bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is BitTorrent?

BitTorrent ken je wellicht als een platform waar bestanden kunnen worden gedeeld. Dit peer-to-peerplatform bestaat al sinds 2001. Het werd in juli 2018 overgenomen door het blockchainplatform TRON. BitTorrent heeft sindsdien mogen rekenen op een aantal vernieuwingen en aanpassing. Zo heeft het in februari 2019 een eigen cryptotoken gekregen, namelijk BTT(OLD). Deze token werd gelanceerd op de blockchain van TRON. Met BitTorrent zou het delen van bestanden gemakkelijker en goedkoper moeten worden gemaakt. Sinds de overname door TRON werd de BTT-token binnen het platform van BitTorrent geïntroduceerd en zijn er betaalde mogelijkheden bijgekomen.

Waarom je BitTorrent wilt kopen

Niet lang na de oprichting van BitTorrent in 2001 werd het platform al gezien als dé standaard op het gebied van peer-to-peerbestandenoverdracht. Met de overname door TRON kan het platform uitbreiden en stappen zetten op het gebied van modernisering. Een aantal stappen is al gezet. Zo is BitTorrent Speed toegevoegd. Hiermee kun je sneller downloaden en BTT-rewards krijgen als uploader. De toevoeging van dergelijke features kunnen een investering in BTT-tokens het overwegen waard maken.

Waar koop je BitTorrent?

BitTorrent (BTT) kopen kan met behulp van een cryptocurrency exchange. Exchanges die deze crypto aanbieden zijn bijvoorbeeld Binance, Bitvavo en KuCoin. Voordat je BTT-tokens kopen kunt, moet je je registreren bij een exchange. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je geld storten op jouw account. Dit kan in veel gevallen met behulp van een creditcard of een bankoverschrijving. Sommige exchanges ondersteunen betalingen met iDEAL. Na storting kun je jouw euro’s inruilen voor BTT-tokens.

BitTorrent bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken BitTorrent

De combinatie tussen BitTorrent als platform en de cryptotoken BTT zorgt voor een veelzijdige en anonieme omgeving voor peer-to-peerbestandenoverdracht.

BitTorrent Speed

Wanneer gebruikers van BitTorrent kiezen voor BitTorrent Speed kunnen zij tokens aan uploaders geven, zodat zij profiteren van hogere downloadsnelheden. Uploaders kunnen dus BTT-tokens verdienen met BitTorrent. Hiermee worden ze gestimuleerd om langer te blijven seeden en hun bandbreedte te delen.

BTT-Token

BitTorrent Token (BTT) is de native coin van BitTorrent. Het betreft een TRC-10 utility token. TRC-10 wil zeggen dat de token steunt op het blockchainnetwerk van TRON en voldoet aan de standaard. Binnen BitTorrent is BTT het beste te beschrijven als een utility token.

TRON

De crypto TRON (TRX) focust zich op het delen van content. Met de overname van BitTorrent voor $140 miljoen zetten zowel TRON als BitTorrent een extra stap in de goede richting. De overname maakte deel uit van Project Atlas van TRON.

BTFS

BTFS staat voor BitTorrent File System en is een schaalbaar en decentraal systeem voor de opslag van bestanden. BitTorrent presenteert het als een nieuwe manier van opslag, waarbij alle nadelen van traditionele cloudopslag weg worden genomen.

BitTorrent Wallet

BTT kun je opslaan in een wallet die deze token ondersteunt. Dit kan een offline of een online wallet zijn. Een offline wallet, zoals een hardware wallet, garandeert een hoge mate aan veiligheid, terwijl een online wallet (zoals een exchange wallet) vaak beter scoort op het vlak van gebruiksgemak.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!