Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Celo

Waar smartphones en cryptocurrency’s in eerste instantie weinig met elkaar te maken hadden, probeert Celo (CELO) deze twee technologische ontwikkelingen met elkaar te verbinden.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Celo converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Celo Koers

De koers van Celo (CELO) loopt sinds 2020. Al vanaf de eerste maanden is een hoge mate aan volatiliteit te vinden binnen de grafiek. Een piek van boven €6,50 werd in 2021 neergezet.

Celo bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Celo?

Cryptocurrency’s zijn steeds populairder geworden, maar nog lang niet iedereen heeft kennis van de voordelen. Het blockchainproject Celo (CELO) koppelt de wereld van crypto aan smartphones. Bijna iedereen gebruikt immers een smartphone. Het project zet telefoonnummers in om te functioneren als public keys, zodat het verrichten van transacties met behulp van crypto steeds bereikbaarder wordt voor het grote publiek. De mogelijkheden die Celo biedt, zijn extra relevant in landen en regio’s waarin burgers geen toegang hebben tot een bank, maar wél tot een smartphone. Hiermee zorgt het project ervoor dat steeds meer mensen toegang krijgen tot de mondiale economie.

Waarom je Celo wilt kopen

In het dagelijkse leven worden er een hoop transacties verricht. Veel van deze transacties zijn direct of indirect te herleiden tot (het gebruik van) smartphones. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen of versturen van een betaalverzoek via WhatsApp. Celo (CELO) heeft hierop ingespeeld, door telefoonnummers om te toveren in public keys. Zo zet het een relevante stap richting het laagdrempeliger maken van crypto voor het grote publiek. De aanschaf van CELO-tokens kan hierom het overwegen waard zijn.

Waar koop je Celo?

Wil je CELO-tokens aanschaffen, dan kun je hiervoor terecht bij een crypto-exchange, zoals Binance, Bitvavo of Coinbase. Voordat je tokens kunt aanschaffen, moet je een account aanmaken. Dat kan gemakkelijk online. Heb je eenmaal een account, dan kun je hier fiatgeld op storten door middel van de gebruikelijke betaalmethodes, zoals creditcard, bankoverschrijving of (soms) iDEAL. Het gestorte geld kun je vervolgens inruilen voor CELO-tokens via de omgeving van de exchange.

Celo bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Celo

Celo (CELO) maakt public keys van telefoonnummers, zodat betalingen met crypto laagdrempeliger worden.

Gemakkelijk koppelen

Wanneer je jouw telefoon wilt koppelen aan een public key, dan kan dat via de app van Celo. Je ontvangt dan per sms een paar codes die de synchronisatie verifiëren. Desgewenst kunnen meerdere telefoonnummers worden gekoppeld aan Celo.

Deskundig team

Het team van Celo (CELO) bestaat uit verschillende personen die gezien hun achtergrond aantoonbare kennis van zaken hebben. Zo heeft medeoprichter Sep Kamvar een digitaal reputatiesysteem uitgevonden en hebben de andere medeoprichters Rene Reinsberg en Marek Olszewski zaken gedaan met GoDaddy.

Geen bank nodig

Celo heeft toegevoegde waarde in moderne maatschappijen waarin mensen beschikken over een bankrekening. De toegevoegde waarde van het project is echter nóg groter in regio’s waarin men geen toegang heeft tot banken, maar wel in het bezit is van een smartphone.

CELO token

De CELO-token kent een maximale voorraad van 1 miljard tokens. 600 miljoen tokens zijn uitgegeven bij de lancering van het mainnet. De overige 400 miljoen CELO-tokens worden voor een groot deel gaandeweg uitgegeven via beloningen en fees.

Celo wallet

De opslag van CELO-tokens kun je doen door middel van een cryptowallet die CELO ondersteunt. Dit kan bijvoorbeeld een exchange of software wallet zijn, maar ook een hardware wallet. Laatstgenoemde biedt in veel gevallen de meeste veiligheid, waar een software of exchange wallet het vaak wint op gebruiksgemak.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!