Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Crypto.com Coin

Crypto.com Coin (CRO) is een cryptotoken die behoort tot Crypto.com: een uitwisselings- en betaalplatform voor digitale valuta.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Crypto.com Coin converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Crypto.com Coin Koers

Kijkend naar de koers binnen de grafiek van CRO/Euro zie je dat de token verhandelbaar is sinds 2018 vanaf een prijs van €0,015. Al snel begon de koers fluctuaties te vertonen tot €0,10. Zoals uit de grafiek blijkt, kwam échte volatiliteit pas op in 2021. Deze volatiliteit heeft geleid tot een all time high prijs van ongeveer €0,80.

Crypto.com Coin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is de Crypto.com Coin?

Zoals de naam al doet vermoeden, is Crypto.com Coin de native cryptocurrency die behoort tot Crypto.com. Laatstgenoemde is een wereldberoemd platform waar gebruikers cryptocurrency’s kunnen uitwisselen en het kunnen gebruiken om betalingen te verrichten. Lange tijd was de MCO token verbonden aan Crypto.com, maar dit is sinds de tokenmigratie (swap) in 2020 vervangen door CRO. Omdat de zogeheten swap periode is verlopen, worden MCO tokens niet meer ondersteund. Houders van CRO tokens kunnen gebruikmaken van verschillende voordelen binnen het ecosysteem van Crypto.com. Daarnaast kun je het zien als brandstof voor de blockchain van Crypto.com.

Waarom je de Crypto.com Coin wilt kopen

Wil je de voordelen van Crypto.com Coin inzien, dan zul je ook de voordelen van Crypto.com als zodanig moeten inzien. Dit platform draait in essentie om het bereikbaar maken van crypto valuta voor iedereen. Daarbij is het onder meer belangrijk dat betalen met crypto niet al te ingewikkeld wordt gemaakt en dat de transactiekosten relatief laag blijven. Dit, terwijl de onderliggende blockchain soepel blijft draaien. Geloof jij in de filosofie van Crypto.com? Dan kan het kopen van Crypto.com Coin (CRO) het overwegen waard zijn.

Waar koop je de Crypto.com Coin?

Crypto.com Coin (CRO) kopen doe je bij een exchange die deze token aanbiedt, zoals Coinbase. Voordat je CRO kunt kopen, dien je in het bezit te zijn van een account. Deze maak je gemakkelijk online aan. Vervolgens kun je jouw saldo aanvullen. Dit kan vaak met fiatgeld, zoals de euro. Met dit saldo kun je CRO crypto kopen. Sommige exchanges laten je rechtstreeks CRO kopen, zonder dat je eerst geld hoeft te storten. Betalen kan soms met iDEAL en vaak met creditcard of bankoverschrijving.

Crypto.com Coin bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Crypto.com Coin

De Crypto.com Coin hoort thuis op de blockchain van Crypto.com en kent verschillende (technische) kenmerken.

Staking

CRO kan worden gestaked. Dat houdt in dat je jouw tokens kunt vastleggen om in ruil daarvoor in aanmerking te komen voor beloningen. Beloningen zijn bijvoorbeeld cashbacks, kortingen en toegang tot de Crypto.com Visa kaart.

Tiers

Elke 5 seconden wordt er een nieuwe block gecreëerd. Dat houdt in dat er ook elke 5 seconden nieuwe rewards worden uitgedeeld. Hoe hoog jouw beloning precies is, zal afhangen van de tier waar je in zit.

Cronos

Crypto.com Coin (CRO) was initieel een ERC20 token. Het was dus gebaseerd op de blockchain van Ethereum. Later is de overstap gemaakt naar de blockchain van Crypto.com zelf: Cronos. Deze kan worden gebruikt om crypto om te zetten in fiatgeld.

CNO en BNB

Crypto.com Coin (CRO) kan in veel opzichten worden vergeleken met Binance Coin (BNB). Beide cryptocurrency’s liggen namelijk ten grondslag aan een zeer groot platform en brengen exclusieve voordelen met zich mee voor bezitters. Wel gaat BNB al wat langer mee.

Crypto.com Coin Wallet

Signaleer je een gunstige koers en ben je voornemens om CRO te kopen? Bedenk dan alvorens ja gaat kopen in wat voor soort wallet je jouw CRO tokens wilt opslaan. Een online wallet kan uitkomst bieden wanneer je waarde hecht aan gebruiksgemak. Zet je echter volledig in op veiligheid, dan kan een offline wallet iets voor jou zijn.

Veelgestelde vragen over de Crypto.com coin

Crypto.com coin (CRO) behoort tot de Crypto.com chain. Binnen dit netwerk kan de CRO-token worden gebruikt als een intermediaire valuta. Het dient als een soort betaalbare tussenstap bij het omzetten van cryptovaluta in fiatgeld. Hiermee zou je gemakkelijker en goedkoper moeten kunnen betalen met cryptocurrency’s in het dagelijkse leven.

CRO-tokens kun je aanschaffen bij een exchange: een online handelsplaats waar kopers en verkopers van digitale valuta elkaar treffen. Omdat de cryptomarkt nog altijd groeiende is, bestaan er zeer veel exchanges. Ze kennen praktisch allemaal hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk dat je kiest voor een exchange die goed bij je past. Gevonden? Dan kun je overgaan tot het maken van een account en het – waar nodig – storten van geld. Betalen kan bij de meeste grotere exchanges zoals je dat gewend bent in Nederland. Dat wil zeggen, met iDEAL, creditcard of (SEPA) bankoverschrijving.

De koers van Crypto.com coin (CRO) wordt bepaald door verschillende specifieke factoren die uiteindelijk neerkomen op vraag en aanbod. Hoe groot de vraag naar CRO-tokens is, hangt af van de prestaties van Crypto.com als bedrijf en van Crypto.com Chain als blockchainnetwerk. Presteren beide goed, dan zal de vraag toenemen. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere prijs per CRO-token.

Wanneer cryptocurrency’s daadwerkelijk de toekomst zijn, dan zal er naar waarschijnlijkheid vraag ontstaan naar mogelijkheden om in het dagelijkse leven met crypto te betalen. CRO kent op dit vlak een ondersteunende functie en zou dus kunnen profiteren van de opkomst van crypto voor het grote publiek. Wel is het relevant om de concurrentie in de gaten te houden. Vandaag de dag schieten nieuwe projecten als paddenstoelen uit de grond. De kans is dus altijd aanwezig dat er een project wordt ontwikkeld dat op veel vlakken beter is dan de Crypto.com coin.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!