Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Curve DAO Token

Curve DAO Token (CRV) wordt vaak gemakshalve Curve genoemd en is de native coin die thuishoort binnen de omgeving van Curve.fi.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Curve DAO Token converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Curve DAO Token Koers

De koers binnen de grafiek van CRV/Euro begon te lopen in 2020 vanaf een prijs van ongeveer €3,88. De prijs steeg zeer snel naar een waarde van meer dan €6,25. Zoals de grafiek vertoont, was deze hoogte van de koers echter niet houdbaar. Het daalde naar een lager prijsbereik, waarna volatiliteit in prijs opnieuw opkwam.

Curve DAO Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Curve DAO Token?

Curve DAO Token (CRV) wordt vaak simpelweg Curve genoemd. Het is een token die fungeert als brandstof voor Curve.fi: een populaire decentrale exchange voor de verhandeling van crypto. Curve.fi is ontworpen op de blockchain van Ethereum en richt zich voornamelijk op de verhandeling van stablecoins. Dit zijn crypto’s die veel stabiliteit vertonen, doordat ze de koers van een fiatvaluta volgen, zoals de euro of de dollar. Het is mogelijk om CRV coins voor een periode vast te zetten, zodat je deel kunt nemen aan het bestuur van Curve.fi. In die zin kun je het dus onder meer zien als een governance token.

Waarom je Curve DAO Token wilt kopen

Curve DAO Tokens kunnen in essentie twee functies dienen. In eerste instantie dienen ze als governance tokens, zoals hierboven reeds aan bod kwam. Daarnaast wordt CRV gebruikt als middel om (potentiële) liquiditeitsverschaffers binnen de decentrale exchange te stimuleren. Een aanvullende functie van CRV binnen Curve.fi is dat het gebruikt kan worden om transactiekosten te betalen. Heb je vertrouwen in het concept van decentrale exchanges en in Curve.fi, dan kun je overwegen om CRV te kopen.

Waar koop je Curve DAO Token?

Curve DAO Token (CRV) kopen doe je bij een exchange. Het valt bijvoorbeeld onder het aanbod van Bitvavo en Coinbase. Voordat je CRV kunt kopen, moet je je eerst bij de exchange registreren en je identiteit verifiëren. Hierna kun je bij de meeste exchanges fiatgeld storten. Sommige exchanges laten het toe om direct CRV te kopen, zonder eerst geld te storten. Wanneer je CRV gaat kopen, kun je meestal betalen met creditcard of bankoverschrijving en bij de grotere exchanges met iDEAL.

Curve DAO Token bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Curve DAO Token

Curve DAO Token (CRV) drijft Curve.fi als het ware aan. Het vervult een essentieel element binnen het platform.

Governance token

In essentie is Curve DAO Token een governance token. Houders van CRV tokens kunnen hun tokens vergrendelen. In ruil hiervoor kun je meebeslissen in het bestuur van het platform. In de praktijk komt dit neer op het deelnemen aan een stemprocedure.

CRV en VeCRV

Wil je CRV inzetten als governance token, dan zul je CRV eerst moeten vergrendelen (locken). Je CRV tokens gaan dan weg en je krijgt VeCRV tokens. Dit zijn in de basis ook CRV coins, alleen het gaat dan om een soort geblokkeerde variant.

Verdeling tokens

In totaal bestaan er iets meer dan 3 miljard CRV coins. 62 procent hiervan gaat naar liquiditeitsverschaffers, 30 procent naar aandeelhouders, 3 procent is voor de werknemers en de resterende 5 procent gaat naar een reserve. Onder aandeelhouders kun je het team zelf maar ook investeerders verstaan.

ERC20

Omdat het platform van Curve.fi is gebouwd op de blockchain van Ethereum is de native coin CRV automatisch ook een ERC20 token. ERC20 is een tokenstandaard die minimale eisen stelt aan tokens.

Curve DAO Token Wallet

Zie je de waarde van CRV wel in en besluit je tot het kopen van deze crypto? Bedenk je dan voor het kopen dat je crypto ook ergens moet opslaan. CRV tokens kun je opslaan in een ERC20 wallet. Kies voor een online wallet wanneer je gebruiksgemak nastreeft en voor een offline variant als je gaat voor maximale veiligheid.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!